DIY Fredag: Inspiration til julebordet

Imorgen er det juleaften, og de fleste skal mødes med familien og have god mad, se Disneys Juleshow, danse om juletræ og have gaver.
I juledagene skal mange igen mødes med familien til julefrokost og hygge.

Det betyder, at der de næste dage skal dækkes bord en del gange.

Så idag er DIY Fredag inpiration til, hvordan du kan dække et fint julebord.

Jeg laver ingen lange beskrivelser men linker istedet til de steder, jeg har fundet billederne.
Så kan du selv klikke dig videre til mere info.

 

Ideer til julebordet

På midten af bordet kan du lægge gran og andet stedsegrønt sammen med små fyrfadsstager, som set på bloggen Vibeke Design.

Vibeke Design Julebord Inspiration

 


Brug tallerkener til at lave snemænd, hvor bl.a. en rød serviet er tørklæde om halsen og bestik er arme. Fundet på bloggen Stager Linda.

Snemaend Af Tallerkener Opdaekning

 


Brug grove træ-skiver med bark som dækkeservietter. Pynt evt. midten af bordet med stedsegrønt og lys. Denne ide er set hos Jenny Collier.

Julebord Traeskiver

 


En detalje til julebordet kan være at binde/lægge en kanelstang, nogle grankogler eller en grankvist på servietten. Dette kan også bruges som holder til bordkort.
Ideerne kommer fra Vintage HouseHGTV og 212 Concept.

Grankogle Bordpynt Julebord

 


Dæk op med en masse lysestager med røde lys og hæng evt også nogle røde julekugler op over bordet. Denne ide er fundet hos 212 Concept.

Roede Lys Kugler Julebord

 


Pynt midten af bordet med julestjerne-blomster i forskellige nuancer og størrelser. Denne ide kommer fra bloggen Notes from the Patch.

Julestjerner Bordpynt Julebord

 


På en løber midt på bordet placeres grankogler (evt. med lidt sølvspray eller glimmer) sammen med snefnug-figurer og bloklys med sølvglimmer. Set på den fraske hjemmeside Designmag.

Grankogler Soelvglimmer Julebord

 


Hos Stoff & Stil kan du finde en del gratis opskrifter på julepynt i filt og garn, som vil kunne gøre sig rigtig godt som pynt på julebordet, eks. Små styroporkegler omviklet med garn eller med filt.

Juletrae Filt Stoff Stil

 


Det bliver ikke mere julet end ved at bruge de klassiske juleplatter fra Royal Copenhagen i borddækningen, som set på Boligmagasinet.

Juleplatte Julebord