DIY Fredag: Insektophæng

Biller er egentlig ikke noget, man brænder for at få ind i boligen. Men når det er som pynt, er de faktisk rigtig fine.

Hos dims studio kan du købe store, guldfarvede myrer fra Broste, Lene Bjerre Design har lavet en fin, tyk bille i sølv og hos Aura Living kan man få en stor græshoppe i sølv.

Guld Myre Broste

 

Du kan også selv lave insekt-figurer til at pynte op i hjemmet.

Ideen kommer fra bloggen The Gathered Home, som har lavet faux taxidermi - kunstig udstopning - med biller og insekter. Altså ikke rigtige dyr, men sådan nogle legetøjs nogen lavet at plast.

Hvis du nu ikke lige har store plast-insekter liggende derhjemme, kan du hos CC Hobby købe en pose med 60 insekter, med de kan sikkert også købes i legetøjsbutikker og hos eks. Flying Tiger Copenhagen. Eller du kan prøve på Gul og Gratis eller Den Blå Avis, for det behøver ikke være nye figurer, da de jo alligevel skal dækkes med guld eller sølv maling.

Plast Insekter

 

Billen skal jo monteres på en træplade.
Jeg har ikke lige kunnet finde en magen til dem Brynne fra The Gathered Home bruger til sine bille-ophæng, men jeg har fundet nogle andre, som vil kunne fungere mindst lige så godt.
Ikonplader fra CC Hobby som er tykke, kvadratiske træplader med forboret hul på bagsiden til ophæng.
Collagerammer fra Hobbyprodukter, som er firkantede MDF-plader med en fræsning i midten, så der dannes en bred ramme hele vejen rundt i kanten.
Opsatsplader/trofæplader i træ fra Alt i Jagt, som er plader i træ med buet kant og hul til ophæng på bagsiden. Disse er beregnet til "rigtige" dyr, så de fleste er ret store. De findes i forskellige udformninger, træsorter og farver.

Coallageramme Hobbyprodukter

 

Insekterne kan både males med spraymaling eller males med pensel.
Spraymaling kan godt være svær at styre, så det ikke kommer til at løbe, men på den anden side, kan man komme til at se penselstrøg, hvis man bruger akrylmaling. Med en lille pensel vil man lettere kunne komme ind i alle hjørner og kroge på legetøjsfiguren, end man vil med spraymaling. Det er bare hurtigt lige at give billen en omgang med spraymaling.
Så der er fordele og ulemper ved begge muligheder.
Vær bare sikker på, at det er en maling, som kan bruges på det materiale, dine insekter er lavet af.

Om du vil male dine insekter guld eller sølv, er en smagssag. Hvad passer bedst til din indretningsstil? Eller skal det være kobber eller bronze i stedet?
Uanset hvad du vælger, skal det være en metal-farve, så dine biller kommer til at se eksklusive ud. En mørkeblå eller knald-gul farve vil bare være kitch.

Sæt insekterne fast på pladen med en limpistol.
Du kan også efterligne udstillinger af biller og insekter på naturhistorisk museum og give dem en stor nål igennem ryggen. Det gør dine ophæng lidt mere makabre, men naturtro.

Du kan finde Brynnes gennemgående vejledning til at lave et udstoppet guldbille-ophæng på The Gathereed Home bloggen.

Diy Gylden Insekt Ophaeng