DIY Fredag: Hjemmelavet knækbrød

Jeg er på det sidste blevet helt vild med hjemmebagt knækbrød, efter jeg fik noget af min mor, hvor hun havde drysset birkes på nogle og flagesalt på andet.
Så tænkte jeg, at det kunne jeg da også selv finde ud af.

Det er faktisk utrolig nemt.

Der skal en masse forskellige kerner i, så det bliver en tung bærepose, du får med hjem fra supermarkedet, når der skal købes ind til knækbrød.
Hvis du ikke tror, du kommer til at lave flere kilo knækbrød, findes der også kerneblandinger netop til knækbrød.
Jeg har selv prøvet knækbrødsblandingen fra Møllerup Gods og været vældig godt tilfreds.

Der er jo masser af fedt i kerner, så hvis man er påpasselig med kalorierne, skal man lade være med at spise løs af knækbrødet.

Der findes så mange lækre frø og kerner, så jeg synes, du helt selv må bestemme, hvilke du vil komme i dit knækbrød.
Det kunne bl.a. være solsikkefrø, græskarkerner, hørfrø, sesamfrø, hampefrø og ciafrø.

Jeg har brugt groft hvedemel til mit knækbrød. Du kan godt erstatte det med rugmel eller mel uden gluten, hvis du ikke er til hvede, konsistensen og smagen vil bare ikke være helt den samme.

Du behøver egentlig ikke drysse noget ovenpå dit knækbrød.
Som før nævnt blev jeg ret vild med flagesalt og birkes på knækbrødet, men du kan også komme lidt revet emmentaler ost på, friske krydderurter, flere hør- eller sesamfrø eller måske nigellafrø/jomfru i det grønne, hvis du kan lide den smag.

Knaekbroed Hjemmelavet

 

Min opskrift er til en bageplade med knækbrød, hvis du vil lave mere, kan du jo bare gange op til den mængde, du skal bruge.

Opskrift på hjemmelavet knækbrød

Ingredienser:
1,5 dl blandede kerner
0,5 dl havregryn
2 dl fuldkornshvedemel
0,5 tsk salt
0,5 tsk bagepulver
1 dl vand
2/5 dl olie
Evt. flagesalt, birkes el. andet til topping

1.
Rør alle ingredienserne sammen.
Jeg brugte kødkrogene på min håndmixer og så en dejkraber til at samle dejen til sidst.

2.
Hæld dejen ud på bagepapir på din bageplade og smør det ud i et tyndt lag med en dejskraber eller paletkniv.
Sørg for at dejen er lige tyk over det hele, og at der ikke er nogle huller.
Pres evt. kanten ind, så den ikke er for ujævn og hakket.

3.
Drys med din topping.
Tryk det lidt ned i dejen med dejskraberen, så det sætter sig godt fast.

4.
Brug en kniv eller et pizzahjul til at lave ridser i dejen, så det er lige til at brække knækbrødene ud, når dejen er bagt.

5.
Bag knækbrødet midt i ovnen i 15-20 minutter ved 175 grader varmluft (lidt højere hvis du ikke bruger varmluft). Knækbrødet skal være let gyldent i kanten.

6.
Når knækbrødet er bagt færdig tages bagepladen ud af ovnen.
Vent 5-10 minutter med at brække knækbrødet ud, det skal lige have lov til at køle af først.

7.
Spis nu dit knækbrød, eller gem det i en lufttæt dåse.

Hjemmebagt Knaekbroed Opskrift