DIY Fredag: Hjemmebagte biscotti småkager

Tidligere på ugen lagde jeg et billede af hjemmebagte biscotti på Instagram.
Der blev spurgt til en opskrift på dem, så den kommer her.

Der bliver ca. 20-25 biscotti ud af opskriften, alt efter hvor brede og tykke du laver dem.

Det er en meget klistret dej. Jeg fandt ud af, at hvis man vasker hænder efter at have æltet dejen, er det meget nemmere at forme "brødene".
Jeg dryssede også dejen med lidt ekstra mandelmel, for at gøre brødene nemmere at håndtere.

Du kan købe mandelmel, men det er også nemt selv at lave i en blender eller minihakker. Det kan dog være svært at få det helt fint, men så får kagerne bare en lidt grovere struktur.

Hjemmelavede Biscotti

 

Opskrift på biscotti

Ingredienser:
100 g mandelmel
200 g hvedemel
100 g sukker
1/2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
2 æg pisket sammen
50 g mandler (kan evt. smuttes, det var jeg bare for doven til)

1.
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.

2.
Tilsæt æggene og ælt sammen til en ensartet masse.

3.
Tilsæt hele mandler.

Nu er det, at det er en fordel at vaske sine hænder.

4.
Form dejen til to "brød", som hver måler ca. 20 cm i længden og 6 cm i bredden. Højden kommer til at være et par cm.

5.
Bag kagerne i 15-20 minutter ved 170 grader midt i ovnen.

6.
Tag brødene ud af ovenen og læg dem på et skærebræt, hvor de skæres i skiver på ca. 1-1,5 cm tykkelse. Brug en skarp kniv.

7.
Læg biscottierne tilbage på bagepladen med skærefladen opad.

8.
Bag dem videre ved 180 grader i 10-12 minutter, til de er lysebrune.
Kagerne må ikke være bløde i skorpen, når de kommer ud, så får de ikke det rigtige bid, når de er kølet af.
Er de ikke helt hårde, kan de kommes tilbage i ovnen og suge eftervarmen, når ovnen er slukket.

9.
Lad kagerne køle af på en bagerist.

De hjemmelavede biscotti kager kan gemmes i en kagedåse, som lukker tæt, i op til 2 uger.

Biscotti Smaakager