DIY Fredag: Hængepotte af konservesdåse

Søstrene Grene har for nyligt lanceret en kollektion af haveartikler.

Der er mange rigtigt fine ting imellem - jeg kan ret godt lide vandkanden, som har en utraditionel form og den fine havebænk i lakeret metal.

Havebaenk Sostrene Grene

Desuden har de nogle hængekrukker; og hængepotter og -krukker stadig er en ting, man ikke kan komme udenom.

De kan godt mindre om store, ensfarvede konservesdåser hængt op i metalkæder.

Sostrene Grene Haengepotter

Det er nemt at gøre disse planteophæng meget mere personlige, og det har Søstrene lavet en rigtig fin video med.

Vil du gerne gøre det endnu mere DIY, kan du bruge en gammel konservesdåse, bore tre huller i toppen og sætte en snor i.
Mere skal der faktisk ikke til for at lave en hjemmelavet hængekrukke.

Haengepotte Af Konservesdaase

Billedet kommer fra The Microgardener.

Konservesdåser findes jo i et væld af størrelser og former, så det vil være fint at lave lidt forskellige og hænge dem sammen.

Hvis du ikke lige har en boremaskine, kan hullerne også laves ved at hamre et søm igennem. Det bliver bare ikke helt så præcist, og det kan få dåsen til at blive bulet, hvis man nu rammer forkert med hammeren - noget jeg helt sikkert godt kunne komme til.
Jeg synes tre (eller fire hvis det er en virkelig store dåse) huller er mest optimalt. To huller vil gøre risikoen for at dåsen tipper større.

Vil du male dåserne, skal du huske, at malingen til dine DIY hængepotter skal være beregnet til brug på metal og kunne holde til at være udendørs.

Har du ikke din plante i en potte nede i dåsen, vil det være en god ide at lave et par huller i bunden, så overskydende vand kan løbe ud, eller fylde lecakugler el. lign. i bunden af dåsen.

Hængepotter af konservesdåser kan selvfølgelig også anvendes indendørs og til andre ting end planter eks. skriveredskaber eller køkkenredskaber.

 

Billedet i toppen med jordbærplanterne er fra We Made That.