DIY Fredag: Digte af bogsider

Jeg elsker bøger og har min reol mere end stopfyldt med bøger, som jeg mangler at læse, eller jeg har læst og ikke kan nænne at skille mig af med.
Men det betyder ikke, at jeg ikke vil af med nogle af mine bøger overhovedet.
Jeg giver gerne bøger, jeg har læst, videre til familie og venner, som jeg tror, kunne synes om netop disse bøger. Andre ryger afsted til ReUse eller genbrugsbutikker, så flere kan få glæde af mine bøger.

Nu overvejer jeg, om nogle af mine bøger skal have nyt liv som kunst.

Jeg har fundet forskellige udgaver af digte og motiverende ord lavet ud fra overstregninger af bogsider.

Du kan således give bogen en helt ny handling og evt. fremhæve en enkelt linie, som har stor betydning for dig.

Jeg har en gammel udgave af Forbandede Ungdom, som jeg har købt på et loppemarked, hvor siderne er ved at falde ud. Den kunne være perfekt til dette. Især fordi jeg overhovedet ikke synes, det var en god bog, så kunne den måske få en bedre funktion som et digt.

Måder at lave digte af bogsider

Du kan vælge en enkelt linie ud og overstrege resten.
Jeg synes, det er rigtig fint, at teksten ikke bare er malet helt sort, men at der er streger ud fra teksen, så det bliver highlightet på en anden måde.
Der er brugt en tyk filtpen til at lave stregerne med, som ligger tættere i den ene ende af teksten for oven og i den anden ende over det nederste tekst, hvilket, jeg synes, giver en rigtig fin effekt.
Det er enkelt linier, ikke skraveringer, så stregerne slutter ved kanten af teksten, som gør det mere elegant og ikke så voldsomt, som hvis penen var blevet kørt frem og tilbage over siden.

Skraveret Digt

 

En anden metode er at vælge ord ud i teksten som til sammen giver en ny mening og så overstrege resten af siden.
Det kan gøres i rækkefølge, så teksten læses ned over siden.
Du kan overstrege alt andet end de ord, du vil fremhæve, eller du kan nøjes med at overstrege det andet tekst og lade der være mellemrum mellem linierne.

Overstregning Digt

 

Du kan også vælge ord, hvor der ikke tages højde for hvor højt oppe eller langt nede på siden ordet står. Ordene forbindes så med en tynd linie, så man har en ide om i hvilken rækkefølge, de skal læses.

Sammensat Digt Overstregning

 

Jeg kan bedst lide de sider, hvor man ikke lige umiddelbart kan læse den yderligere tekst, så der er mest fokus på den fremhævede tekst.

Har du ikke lige en bog, du har lyst til at rive sider ud af, kan du tage i en genbrugsbutik, hvor man ofte kan få bøger for få kroner.
Her i Århus kan du tage på ReUse på Godsbanen, hvor du helt gratis kan hente brugte ting, folk har doneret bl.a. bøger (du kan måske endda finde en af mine gamle bøger, da jeg har givet dem et par bæreposer fuld for ikke så lang tid siden).

Billederne kommer fra Creative Destruction og Philly Makes!