Dinosaurus kagefad

Lad en dinosaurus servere småkager for dine gæster. Dette kagefad består nemlig af en tallerken som er sat på en legetøjsdinosaurus.

Af materialer til fadet skal man bruge:
Et tilpas stort og stabilt legetøjsdyr i plast, som ikke lige kan vælte. Det skal helst have hovedet opad så dette kan stikke op gennem fadet, og det giver bedst stabilitet. Ellers kan man vælge en dino som går på alle fire, hvor det så er rygfinner der stikker op gennem fadet.
En hvid (eller den farve man nu vil have sit kagefad) tallerken af melamin
Sandpapir
En god lim
Spraymaling
En lille håndsav

Start med at spraymale dyret. Giv det hellere mange tynde lag end et tykt. Og lad det tørre godt og grundigt mellem hvert lag. Det kan godt tage mange timer at få malet et mørkt dyr helt hvidt.
Nu kommer tiden hvor man skal save hovedet (eller hvad der nu er øverst på legetøjet) af, gerne så vandret og lige som muligt.
Brug sandpapiret til at glatte savfladen af og slib også let på midten af tallerkenen både på over og underside, der hvor legetøjet skal klæbes fast. Hvis der skulle være kommet ridser fra saven, kan man jo lige give en omgang spraymaling mere.
Kom så lim på både dyrets krop og tallerkenens underside. Husk at tjekke præcist hvordan den lim du bruger fungerer bedst; om den skal have lov at tørre før sammenklæbning eller den er så hurtigt tørrende at man skal skynde sig at klæbe delene sammen.
Start med kun at lime tallerkenen fast på dyrets krop, og lad det tørre natten over.
Nu kommer det svære - at lime hovedet på, så det sidder korrekt placeret på kroppen. Det er med at have øjemålet i orden, så hovedet ikke kommer til at sidde forskudt fra kroppen. Når du er tilfreds med placeringen, skal du igen lade det tørre natten over, bare for at være på den sikre side, så hovedet ikke falder af når du går igang med at bruge fadet.

Så har man et helt unikt kagefad!
Sørg bare lige for at der ikke kommer fugtig kage eller glasur i kontakt med dyrets hoved, da spraymaling ikke er så sundt at spise.
Man kan selvfølgelig også bruge fadet til andet end kager, eks. i entreen til at lægge nøgler og cykellygter i, eller til smykker på badeværelset.

Ideen stammer fra bloggen Three Little Monkeys Studio med lidt ændringer i fremgangsmåden.