Design julemarkeder 2015

Selvom vi kun lige er midt i november, er det faktisk blevet tid til julemarkeder.
De næste mange weekender vil der rundt om i landet være forskellige julemarkeder, hvor du kan købe julepynt og julegaver.
Som altid har jeg fundet frem til nogle af de mest innovative julemarkeder med lækkert design, og knap så mange hjemmestrikkede nisser.
Husk altid at have kontanter og masser af tålmodighed med, når du besøger de nævnte julemarkeder. Flere er MEGET vel-besøgte.

I den kommende weekend 21. og 22. november er der følgende julemarkeder.

 • Finders Keepers julemarked på Godsbanen i Århus. Der er åbent begge dage kl. 11-17. Prisen er 50,- for entre en enkelt dag og 70,- for begge dage. Du kan finde et meget varieret udvalg af design lige for tøj og accessories til møbler og interiør og en masse midt i mellem. Se mere på deres Facebook event her.
 • Hvis du er i København kan du komme til Pop-up shop julemarked på Tagensvej 85F i KBH N. Her vil du kunne finde prints og unika kunst fra forskellige designere. Du kan læse mere om tilmelde dig deres event på Facebook her.

Weekenden d. 28. og 29. november er der så mange julemarkeder, at det bliver svært at vælge, hvilke man skal besøge. Her er et lille udpluk.

 • Julemarked på Trapholt, som er fyldt med design fra nogle af Danmarks bedste kunsthåndværkere, 46 forskellige for at være helt præcis. Der vil være smykker, keramik, læder, tekstil, træ og meget mere, og så er der fri adgang til både julemarkedet og museet hele weekenden. Se mere på Trapholts hjemmeside her.
 • For at blive i Kolding, holder Designskolen Kolding samme weekend deres årlige julebazar, hvor de studerende sælger egne keationer. Der vil være over 100 boder med lækkert design i mange forskellige kategorier. Entreprisen er 20,- Læs mere og tilmeld dig deres event på Facebook her.
 • I Vejle er der Upcomers Julemarked i Spinderihallerne med over 90 forskellige brands indenfor interiør, mode og accessories. Der er lørdag åbent kl.10-17 og søndag kl.10-16. Entreen koster 30,- i døren, men du kan købe billet i forvejen til 20,- + gebyr. Se mere på deres event på Facebook her.
 • Skal vi blive i Østjylland, kan man tage turen forbi Fængslet i Horsens, hvor Designcellerne holder julemarked. Der er gratis indgang, og du kan finde design fra omkring 25 forskellige designere, som hver får en celle i det gamle fængsel til udstilling af deres varer. Der er åbent kl.10-16 begge dage. Se mere om udstillerne på Designcellerne hjemmeside her.
 • Viktoria Julemarked på Vesterbro i København har også åbent denne weekend, og de tager også fredagen med. Åbningstiderne er kl.12-19 fredag og kl.10-17 lørdag og søndag. Også her kan du finde keramik, smykker, læder, plakater og masser af andet lækkert design af både 1. og 2. sortering. Se mere på deres Facebook event her.
 • Vi bliver i København, hvor der også er Finders Keepers Julemarked på Tap1. De har også taget fredagen med, og åbningstiderne er kl.17-22 om fredagen, mens der lørdag og søndag er åbent kl. 11-17.
  En dagsbillet koster 50,- og en billet til alle tre dage koster 70,-
  Som altid på Finders Keepers kan du finde design fra nogle af Danmarks nye, spændende designere indenfor mange forskellige kategorier lige fra møbler til undertøj. Se mere og tilmeld dig deres event på Facebook her.
 • Søndag d. 29. kan du komme til julemarked på KADK, Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, i København, hvor skolens elever og lærere sælger eget design. Også her vil der være et bredt udvalg af ting bl.a. keramik, print, smykker, accessories og meget mere. De har også et Facebook event, som kan findes her.

Den efterfølgende weekend d. 5. og 6. december er der også gang i julemarkederne landet over.

 • Lørdag d. 5. kl.11-15 er der julemarked på Tapperiet i Køge, hvor stuerende fra de forskellige designskoler samt andre up and comming designere sælger eget design. Du vil også kunne købe hvid gløgg og æbleskiver på markedet, hvor der er gratisk adgang. Se mere på deres Facebookside her
 • Skal det være et marked med lækkert, som kan spises, kan du tage forbi Maritimt Center i Svendborg, som afholder julemarked sammen med Kulinarisk Sydfyn. Der vil være 70 boder med lækkerier lige fra øl, honning, kød, olie, mel og frugt og grønt fra lokale gårdbutikker. Der vil også være boder med design indenfor bl.a. keramik, træskærearbejde og strik. Du vil selvfølgelig kunne købe gløgg og æbleskiver på markedet, samt økologiske grillpølser. Der er gratis adgang og der er åbent kl.10-15 begge dage. Se mere på deres hjemmeside her.
 • I Århus er der Arkitektskolens julemarked med omkring 70 boder, hvor nuværende og tidligere studerende sælger eget design. Du kan finde plakater, tøj, tasker, strik, smykker, flet og meget andet på markedet, som har åbent kl.10-17 begge dage. Det er helt gratis at komme ind. Læs mere på deres event på Facebook her.
 • Skal du finde julegaver, som er gode at lune sig under, kan du kigge forbi Tekstilværkstedet i Jellingegade i KBH Ø, hvor der er julemarked med lokaltproducerede varer indenfor tektil, keramik og julepynt. Der er åbent begge dage kl.11-17 og du kan se mere om udstillerne og markedet på deres Facebook event her.

 • I weekenderne d. 5. og 6. december og igen d. 12. og 13. december kan du komme til Det Nye Designer Julemarked på H.C Ørstedsvej 18, Baghuset 1879 Frederiksberg C, alle fire dage er der åbent kl.10-17.
  Du vil på dette marked kunne møde 21 forskellige designere, som sælger deres egne ting bl.a. smykker, keramik, plakater og tekstiler, så der vil være god mulighed for at købe unikt design og samtidig få en snak med designeren selv. Hvem der udstiller skifter, så der er ikke de samme designere med begge weekender.
  Vil du vide mere om Det Nye Designer Julemarked, og hvem der udstiller, kan du kigge forbi deres hjemmeside her og deres Facebookside her.

 • På Skydebanegade 1 på Vesterbro er der Kunst og Design julemarked d. 11. til 13. december. Der vil være unika og håndlavet design indenfor bla. keramik, strik, print, accessories, tekstil og meget mere. Der er 1. og 2. sortering samt one off's og nye designs, som ikke kan købes andre steder. Der er gratis adgang alle tre dage. Fredag er der åbent kl.14-20, mens der i weekenden er åbent kl.11-18 begge dage. De har lavet et Facebook event som kan findes her
 • Lørdag d. 12. december kan du komme til julemarked på Textilskolen i Holte, hvor du kan finde design fra forskellige designere og kunsthåndværkere. Der er åbent kl.11-16. Se mere på deres Facebook event her.
 • I weekenden d. 12. og 13. december er der julemarked på Godsbanen, hvor du kan finde produkter lavet på Godsbanens åbne værksteder. Der vil altså være masser af unika, og produkter du ikke finder andre steder. Desuden vil der være livemusik på Radar, og du kan købe hjemmelavet gløgg i Spiselauget. Der er gratis entre til det hele.
  Markedet har åbent begge dage kl.11-17 og Spiselauget holdet åbent kl.10-22. Du kan læse mere og tilmelde dig deres Facebook event her.