ChiCura plakater og puder

Da jeg jo er temmeligt glad for ting med dyr, var jeg ret hurtig til at forelske mig i de fine dyre-plakater fra københavnske ChiCura .
De har også andre fine plakater, bla. med farve i vand, som gerne måtte hænge på væggen hos mig.

Chicura Plakat Vulcano

Det der er specielt ved ChiCura er, at de tager alle deres billeder selv, som så derefter bearbejdes på computer. Det er altså motiver, som man ikke finder andre steder.

Noget af det jeg godt kan lide ved plakaterne med dyr fra ChiCura, er den mørke baggrund, som gør at der kommer totalt foklus på dyrene, og det giver en fin dramatik til motiverne.
Ved første øjekast ligner det bare plakater med foto af dyr, men hvis man kigger efter, lægger man mærke til, der faktisk også er lidt naturmotiver nærmest lagt hen over dyrene. Det er især tydeligt på næsehornet.
Flere af plakaterne er i bredformat, så her skiller de sig også ud, da mange andre plakater er i højformat.

Chicura Plakat Mrs Rhino Naesehorn

Firmaet blev oprettet i 2015 med en mission om at lave designs med god samvittighed, så de bruger kun dyrevenlige produkter fremstillet under humane forhold, og de donerer op til 10% af overskuddet til velgørenhed.
Navnet ChiCura er sammensat af det kinesiske ord Chi/Qi som betyder livsenergi og det latinske Cura, der betyder omsorg. Til sammen giver det omsorg for livet.

Som noget nyt har ChiCura også fået pyntepuder i deres sortiment.
Disse er med udsnit af motiverne fra plakaterne samt udsnit fra andre fotos. Så det er farve i vand og detaljer af dyr.
At det bare er udsnit giver hjernen lidt at arbejde med, da man ikke altid lige med det samme kan tyde, hvad det er man ser på puderne.
De kommer i størrelserne 50x50 og 60x40 og selvfølgelig er de trykt på Öko-tex certificeret bomuld.

Pude 50X50 Kamel Chicura

Prisen for puderne bliver 395,- stykket (inkl. inderpude med fiberfyld), men de er så nye, at man endnu ikke kan købe puderne på deres hjemmeside.

Plakaterne derimod kan du godt købe hos ChiCura. De findes kun i størrelsen 50x70 cm og koster 395,- stykket, uanset format og motiv.
De er printet på svensk +170g miljøvenligt papir, mat silk.
Skal det være ekstra fint, kan de også købes som print på alu-plader, men så er både størrelse og prisen noget større.

Se mere om ChiCura på deres hjemmeside, hvor de som sagt også har en webshop med deres plakater.