Miljøvenlig kork fra Portugal

I sidste uges blogindlæg skrev jeg om vores samarbejde med PORTOGALIACORK, hvor vi køber kork fra til vores korkprodukter, og som har udnævnt Liseborg.dk, som den eneste distributør af deres kork i Danmark. Jeg kom ind på deres høje standarder til kvalitet, og i denne uge vil jeg kigge mere på de miljømæssige tiltag, som de gør for at beskytte naturen. Der står mange spændende ting på deres hjemmeside, og der er ingen tvivl om, at de har mange miljømæssige tiltag i forhold til korkproduktionen, CO2, genanvendelse, energi osv. 

Korktræet er en naturlig del af naturen, og den producerer ilt gennem fotosyntesen, men den har den unikke egenskab, at træet optager en stor mængde kulstof. Man mener, at en korkskov kan optage omkring 6 tons CO2 pr. år. Korkeg kan blive op til 150-200 år, når man høster kork på den, som er den tykke bark på træet. Korkegen kan høstes første gang, når den er 25 år gammel, og derefter kan den høstes hver 9. år. 

Miljøvenlige processer hos PORTUGALIACORK:

  • 2030 sigter de mod at have en nulaffaldspolitik implementeret
  • 2025 forventning om at producere deres egen elektricitet og derved opnå en positiv kulstofstatus
  • Genanvendelse af restprodukter fra korken, som kan bruges til emballage, isolerende materiale eller substrat 
  • 2024 implementere solenergi som en del deres energipolitik
  • Reduktion af plast ved at bruge miljøvenlige alternativer
Hvis du gerne vil læse mere om de forskellige tiltag, kan du gå ind på deres hjemmeside Our environmental commitment, practices and goals (portugaliacork.com).
KorkNaturkork