Applicata: Poppy vaser og Blossom lamper

Jeg havde den anden dag besøg af Applicata, som viste nogle af deres velkendte produkter, såsom Arch:You husene og Blossom lysestagerne. Men jeg fik også set nogle af deres nyere produkter, og forelskede mig med det samme i de fine Poppy vaser.

Poppy vaserne har form som en valmue-kapsel, når blomsterbladene er faldet af, og deraf kommer navnet Poppy.
Vaserne er lavet i egetræ med en indsats i glas, så de kan bruges til en buket blomster.
Der er to forskellige størrelser, en lille buttet på 11cm og en højere på 14cm. Begge typer fås i eg og røget eg, så der er ikke blevet malet på træet, som fremstår naturligt med årer og farveforskelle i overfladen. Jeg er selv vild med den røgede udgave som har en smuk, varm mørkebrun nuance, men jeg kan sagtens forestille mig, at den lyse eg vil være et hit i den lyse nordiske indretning.
Prisen for den lille vase er 399,- og den store koster 499,-
Alle fire modeller kan købes i Applicatas egen webshop her.

Poppy Hoej Lav Blomster

En anden ny ting jeg godt kunne lide, er Blossom lamperne. Som navnet fortæller er de i samme serie som de kendte lysestager. Faktisk ligner hovederne på lamperne ret meget dem fra lysestagerne, de er bare en smule større og vendt om. Så der er de samme tre udgaver -
Lily, som har en lille knæk på midten
Rose, som har en blød tragt form
Tulip, der har en har en fin buttet form

Blossom Lamper

Blossomlamperne er ikke ret store. Tulip lampen fik mig til at tænke på en stor pære (altså dem man spiser, ikke en lyskilde), hvilket giver lidt en ide om, hvor små de faktisk er. Man kan nemlig godt tro, de er større, når man bare ser dem på et billede uden noget at sætte størrelsen op imod. En knyttet hånd er en ret god sammenligning.

Lamperne er til LED pærer, så de kan sagtens bruges over køkkenbordet eller på kontoret, da de giver et godt arbejdslys. Der følger ikke pære med, så man kan selv bestemme, hvor stor lysstyrken skal være, ud fra pærerens styrke.
Pæren bliver helt omsluttet af lampen, så den stikker ikke ud i bunden, så man kan se lyskilden; den er gemt et par millimeter oppe i selve lampen. Hullet til LED-pæren er lige præcist stort nok til, at den kan være der, men man kan ikke få fingrene op omkring. Det giver lidt et problem, når man skal skifte pæren. Applicata har dog lavet en smart lille sugekop, som gør det nemt at sætte en pære i Blossom lamperne. Desværre får man ikke denne sugekop med, når man køber lampen, den får man kun, hvis man køber en af deres lyskilder. Så mister man lidt af valgfrihenden med lysstyrken, da de kun fås i 3 watt.

Der er som sagt tre forskellige udformninger af lamperne, men der slutter valgmulighederne ikke. De kommer alle i alm. lys eg, røget eg og sortbejdset eg. Dertil kommer forskellige farver af stofledninger -sort, hvid og messinggul, men det er ikke alle farver ledninger, der kommer til alle træsorterne. Se de præcise kombinationer hos Applicata her.
Prisen for en lampe, uanset træ, udformning og ledning, er 499,- Dertil kommer så en pære (med sugekop) til 149,-
De kan alle købes her.

Og så skal det lige nævnes at alle Applicata produkterne bliver produceret i norden, hovedsageligt herhjemme i Danmark, af snedkermestre, så der bliver kælet for detaljerne.