Alternative hovedgærder til sengen

Under mange af mine besøg, hvor jeg indretter for private ser jeg rigtig mange senge af boxmadrasser. Det er der ikke det mindste i vejen med, men desværre kommer væggen bag sengen ofte til at se meget nøgen ud. 

Jeg har stort fokus på at gøre soveværelserne lidt mere indbydende og ikke bare være et et funktionsrum med en seng, dyner og garderobeskabe. Det er ok at kæle lidt for detaljerne i soveværelset, så man har lyst til at opholde sig i rummet.

Men alt med måde! For rummet skal stadig besidde en ro, der smitter af på de personer der skal sove der. Hold dig fra røde farver eller farver med meget "pang". De skaber uro i stedet for at dæmpe pulsen oven på dagens program.

Casasugar.com har jeg fundet et stort vægmaleri, et gardin, nogle gamle vinduer samt et stort billede, der skaber en ramme og fokus på sengen. Der er også et billede af et stort spejl, men lad være med det, da det ofte ender med at blive "tacky" og skabe uro i rummet i stedet.

Apartment Therapy har lavet et hovedgærde af en ramme, hvorpå der er spændt snore ud, der skaber et grafisk mønster. De viser også hvordan man kan montere en plade med kroge, hvor man kan hænge forskelllige ting op og dermed skifte dekorationen ud alt efter humør, årstid og lyst. Idéen med at sætte brædder op (uanset om det er et gammel gulv eller nyindkøbte) er også god og jeg er specielt begejstret for at de er monteret hele vejen op til loft. Det skaber en god effekt - skaber fokus og giver bevidsthed om loftshøjden.

Denne idé bringer mig videre til min egen løsning, hvor jeg ganske enkelt har malet en flade på bagvæggen. Farven går igen i mine sengetæpper (har 2 da de oprindeligt er 2 sari plaider med ens mønster). På den malede væg har jeg sat to tryk op, der markerer "hans" og "hendes" side med billeder af frisurer. De er ikke monteret i ramme, da jeg synes udtrykket blev for tungt, men er i stdet sat op med et par store kobberclips.