VIP launch hos BoConcept - Liseborg.dk

Igår aftes var LivingSweetLiving blevet inviteret til VIP blogger aften hos BoConcept Århus. Vi fik lov at se deres nyeste kollektion, som egetlig først rigtig offentliggøres 1. september. Det hele er faktisk så nyt at flere af tingene ikke er kommet på BoConcepts hjemmeside endnu, så der er ikke mange fine produkt-billeder jeg kan lægge på dette blogindlæg, I må nøjes med mine egne taget med min telefon.

Der var omvisning i butikken af Collection manager Rene Hougaard, en mand som har haft fingrene helt nede i opbygningen af kollektionen, fra de første skitser til det endelige produkt. Nogle af de produkter der blev fremhævet var Lugano reolen, som er et reol-modul-system, med en masse små detaljer som front i højtalerstof, kabelskjulere og skillevæggene i de store reoler er tyndere end hylderne, hvilket giver et anderledes udtryk som man ikke ser på andre reolsystemer. Jeg kunne ret godt lide deres nye sengeramme, som er polstret hele vejen rundt og kan fås i alle BoConcepts stoffer og læder typer. Desuden kunne man få en fiks hejsemekanisme, så man let kan løfte madressen op og gemme ting under sengen, nu rammen går helt ned til gulvet. BoConcepts Carlton serie kan nu fås i både stof of læder - samtidig. Det var ikke lige noget jeg kunne forstille mig at have i mit hjem, men BoConcept laver jo heller ikke deres møbler rette mod det danske marked. De er et internationalt brand med over 260 butikker verden over, så det vil jo ikke nytte hvis de kun laver møbler danskerne vil have stående. De har også fået en sofa, Madison, med elektrisk fodskammel, så man trykker bare på en knap i armlænet og man kan så tilpasse sædets vinkel og hvordan man gerne vil have sin fodstøtte; en fancy detalje man ikke ser så meget af her i Danmark, men er mere udbredt i bl.a. USA hvor BoConcept jo er temmeligt store.

Efter omvisningen fik alle bloggerne et studio (et område i butikken med en sofa, en seng eller et spisebord) som de skulle pynte op. Vi fik hver en case med hvem der boede i det hjem vi skulle indrette. Det var jo lige en opgave for mig med min baggrund i merchandising, så det var hyggeligt at få genopfrisket nogle af mine færdigheder. LivingSweetLiving fik den lækre Carmo sofa, som skulle indrettes til Severin (læge) og Gry (journalist) som er midt i 30'erne. Nogle af de kodeord vi skulle indrette ud fra var
+ Nordisk stil, råt look, kontraster, humor og grafiske mønstre
- Mørkt træ, pangfarver og feminint træk
Der blev stillet en masse tilbehør til rådighed, som vi kunne tage af, men det var jo også lidt et kapløb mod de andre bloggere om hvem der fik fat i de bedste ting. Vi fik fat i en masse puder i sorte, hvide og grå nuancer, nogle lysestager og nips til at pynte op med. Vi var ret glade for den lille sølvfigur af en hund, som passede til det foto som hang på væggen af en lignende hund. I vores tildelte studio stod der er en blå stol, som jo ikke helt passede til vores par, der ikke kunne lide pangfarver. Vi fik den byttet ud med en anden lænestol i cognagfarvet læder. Vi endte med at være ret tilfredse med vores resultat. Det var et hjem jeg godt kunne tænke mig selv at bo i. Indretningen var en konkurrence, så vi krydser fingre for at personalet hos BoConcept også synes lige så godt om vores studio som vi selv gjorde.

Jeg fik mig en snak med BoConcept Århus' instorestylist Mette Maan, om hvad der rører sig hos kunderne. Hun fortalte at der igen er kommet gang i salget af møbler med mere farve, hvilket jo er et godt tegn på at folk mentalt er på vej ud af finanskrisen. Vi snakkede også om de mange lækre tæpper de har, som alle er håndlavede og derfor har noget unikt over sig. Ko-tæpperne, hvor man har et helt koskind liggende, er blevet erstattet af tæpper sammensat af skindstykker, så man stadig har det naturlige fra skindet og noget mere tilpasset og bearbejdet ved at det er syet sammen af små firkanter i forskellige mønstre. Så natur er stadig moderne, bare i en mere forarbejdet udgave end den helt rå og upolerede natur vi tidligere har set meget til i indretningen.

Aftenen blev sluttet af med lækre canapeer og drinks fra Castenskiold ved Åen i Århus.
Det var en meget vellykket aften, hvor vi fik et godt indblik i den nye kollektion hos BoConcept - It's mere than a collection- It's a concept.

Update 4/9-14:
LivingSweetLiving var de heldige vindere af styling konkurrencen! Gry og Severin ville altså gerne bo i vores indretning.