Vinduesfilm til afskærmning

Jeg har fået en opfordring til at finde forskellige former for vinduesfolie, så folk ikke kan kigge ind af vinduerne. Det kan bruges på badeværelsesvinduer, hvis man bor i kælderetagen eller hvis man ikke gider have solen bager ind gennem ruderne. Jeg har tidligere fundet noget med pelagonie blomster silhuetter, som kan ses i dette blogindlæg.

Hvis man, lige som jeg, er helt vild med ting med dyr på, kunne denne vinduesfolie være en mulighed. Der er nemlig to katte i silhuet på dette vinsuesfilm, hvor den ene kat sidder og den anden ligger ned. Folien er designet af Johanna Lindgren Örn og fås i to størrelser, 34x98cm til 199,- og 48x120cm til 249,-.

En anden mulighed er Linier folien designet af Maria Liv, hvor der er streger i mørkere nuance på den frostede film. Det er virker lidt som en tilfældig dekoration, men det er nu meget fint alligevel. Vinduesfilmen måler 100x50cm og kan købes her til 330,-.

Lidt mere pyntet er folien, Origo, med stjernemønster lavet af prikker. Den er lidt tøset og giver lidt julestemning, men den er alligevel elegant i sit udtryk. Denne vinduesfolie måler 34x98cm og koster 249,- her.

Hvis det skal være knap så julet, kan man vælge vinduesfilmen Petals. Motivet er egentlig ikke blade, men cirkler som går ind i hinanden og de "blade" som de dannes mellem cirklerne har fine små mønstre. Selve folien er frostet og mønstrene er trykt på i hvid. Man kan altså overhovedet ikke se gennem denne vinduesfilm. Filmen måler 48x120cm og kan købes her til 299,-.

Folie med grafisk mønster, kaldet Graphite, med striber printet på kryds pg tværs over den matterede overflade i grå i et mønster, som danner rompeformede firkanter, nogle mørkere end andre. Denne vinduesfilm måler 48x120cm og koster 299,- her.

Hvis det skal være så enkelt som muligt uden at blive en helt kedelig frostet film kan man vælge en med nogle få gennemsigtige streger, som krydser hinanden på kryds og tværs. Denne vinduesfolie hedder Vass og måler 35x100cm. Den koster 275,- her.

Hvis man ønsker noget helt unikt til at dække vinduerne kan man klistre blondestof fast på ruden. Man laver en skabelon af det stykke af ruden, som man ønsker skal dækkes, som man så klipper stoffet efter. Derefter kommer man helt almindelig skolelim på ruden i et tyndt lag og klæber på den måde blondestoffet på ruden. Man giver så et lag lim mere udenpå stoffet, for at få det til at sidde bedre fast. Lad det tørre godt et par timer inden man rører ved blonden eller tager bad i rummet. Det gode ved skolelim er at det er tyktflydende og derfor nemt at pensle på vinduet. Den hærder op mat, så limen vil også være med til at gøre ruden ugennemsigtig. Desuden er det vandbaseret og kan nemt fjernes med varmt sæbevand. Se en mere uddybende beskrivelse af hvordan man laver sin egen blondefilm til ruden på denne blog.