Ugekalender

Nu er sommerferien for de flestes vedkommende ved at være forbi og hverdagen kommer lige så stille tilbage. Hvis man nu gerne vil have lidt mere styr på de ting som skal gøre, købes eller spises i løbet af ugen kan det være rart med en ugekalender, hvor man kan notere de ting man skal huske på. Der findes et meget stort udvalg af forskellige kalendre, men jeg er gået efter udgaver som kan hænge på væggen, døren eller køleskabet. Derudover skal der ikke være dato på, og de skal helst kunne genanvendes, altså skal man kunne slette det man har skrevet når ugen er gået og starte forfra på samme skema.

Man kan lave sin helt egen personlige kalender ved at tage noget pænt papir, eks. gavepapir eller decoupagepapir som man printer ugedagene på. Så sætter man det i en pæn ramme med glas for. Så har man hurtigt en ugekalender som man kan skrive på med en white board tusch. Det gode er at man kan bruge en hvilken som helst ramme, bare den har glas, for man kan jo nemt variere størrelsen på papiret man sætter i. Man kan også sætte forskellige stykker papir bag glasset, så hver dag har sit eget motiv eller farve.
Man kan også købe sig til det som skal være inde i rammen hos Printable Wisdom.

En ikke genanvendelig mulighed er denne kalenderblok fra Lollipop Designs. Jeg synes bare den er så pæn at den skulle have lov til at komme med. Den har 55 sider, så det passer jo lige med at der er en til hver uge på et år. Det er også lidt smart at der er flere uger samlet, for så kan man jo godt planlægge længere frem en enkelt uge. Der er flere rum ud for hver dag, så man kan skrive hvad de forskellige familiemedlemmer skal, hvad der er på menuen og mærkedage på en og samme kalender.
Kalenderen er lavet af genbrugspapir og har et hul øverst som man kan hænge den op i. Ugekalenderen koster £9 og kan bestilles her.

Hvis man gerne vil have noget som er lidt større kan man bruge Structure kalenderen fra House Doctor. Den er nærmest et billede man hænger på væggen, med små felter for alle ugens dage. Da der er glas for plakaten kan man sagtens bruge en white board tusch på denne ugekalender.
Denne kalender koster 295kr. Du kan finde en liste over House Doctor forhandlere her, eller prøv at kontakte dem for at høre hvilke butikker som sælger netop denne plakat.

Der findes også mange forskellige udgaver af white boards der er opdelt i ugedage. Jeg har fundet to, som kan sidde fast på alle glatte overflader, så de kan sidde på køkkendøren eller køleskabet uden at efterlade mærker. Den ene måler 33 x 66cm hvor dagene står øverst og man kan så notere nedenunder hvad dagen bringer. Et minus er dog at denne ugekalender begynder med søndag. Den koster £8,99 og kan bestilles her.
Den anden selvklæbende white board kalender jeg har fundet måler 25 x 30cmm og har dagene lodret ned i venstre side. Den kommer i både hvid og pink og koster £5,99 her.

Det er også en mulighed at lave en kalender af tavle. Man behøver ikke købe tavlelak og male hele køleskabslågen. Der findes nemlig selvklæbende tavle som man selv kan klippe ud i de former man ønsker. Så kan man lave 7 små firkanter, eller hvad man nu har lyst til det skal ligne, klæbe dem på væggen, døren eller køleskabet, så har man en hjemmelavet tavle ugekalender. Et stykke tavle på 45 x 145cm koster 39,95kr hos Bog og Ide.