Tre ting fra min ønskeliste

Der er mange ting, jeg godt kunne tænke mig til min lejlighed. 

Hvis jeg på stående fod skulle ud og handle, ville jeg gå efter dem her:

1. Opslagstavle til kridt og magneter fra aarhusianske The Oak Men

Jeg har i lang tid overvejet at male med tavlelak et sted i mit køkken. Det er bare aldrig blevet til noget. Nok fordi det blev for omfattende, når jeg også ville have tavlen til at være magnetisk. Desuden kan tavlemaling ikke lige flyttes til en anden væg - eller lejlighed - hvis det skulle blive aktuelt. Derfor er jeg vendt tilbage til skoletavle-modellen. Den her er fra de danske møbelsnedkere The Oak Men. Bag mærket står de to aarhusianere Anders Buchtrup Jensen og Peter Hensberg.  

Tavlen har en ramme af, ja, egetræ, og selve tavlen er af jern. Det sortmalede jern har en overflade, der ligner årer i træ. Det giver tavlen et naturligt udtryk, som jeg godt kan lide. Og så kan jeg altid flytte den. 

Der følger også fem fine magneter i egetræ med i købet.

Den fås i to størrelser: 69,5 x 19 x 2 cm og 81,5 x 58,5 x 2 cm. 

Pris euro 67,- for den lille og 119,- for den store.

Du kan bestille tavlerne på The Oak Men's egen webshop.

  

2. I Need You, original af My Buemann 

Jeg er glad for My Buemanns univers med runde former og enkle illustrationer. Hun tegner ofte fine menneskeskikkelser og skriver korte budskaber under dem. Jeg har set lidt for mange af hendes mennesker, men kaffekoppen er god. Her har hun nærmest portrætteret mit forhold til kaffe. Hendes streg minder mig om børnetegninger på en dejlig ubekymret måde. Det simple, sort hvid-udtryk gør, at illustrationen ikke kræver en stor væg, og at den kan hænge ved siden af det meste. 

Illustrationen er A5, og du kan købe den på I Do Arts webshop

Pris kr. 600,- 

 

3. Rustic evolution wok fra OBH Nordica

I mange år har jeg været glad for asiatisk mad, og jeg har præsteret at lave en hel del wok-retter uden at eje en wok. Men det er bare ikke helt det samme i en gryde. Denne wok er lavet i letvægtsstøbejern, så den kun vejer halvdelen af almindelige støbejernspander. Så man er fri for bruge begge hænder, når man skal løfte den.

Med sådan én i køkkenskabet vil jeg helt sikkert lave wokretter endnu oftere. 

Den kan bruges til alle komfurtyper, og kan holde til at komme i ovnen. OBH Nordica har lavet en hel serie af gryder og pander i letvægtsstøbejern.

 

Wokken måler 26 cm. i diameter, og lige nu er den på tilbud til pris kr. 499,- i Inspiration.