The Diner

Det andet sted vi ønsker at fremhæve, er The Diner med 50'er-stilen i M.P. Bruunsgade, Århus.

Stilen er amerikansk diner fra 1950erne for fulde gardiner, med klare mintfarver og sort-hvide tern. Lokalet ligger i kælderniveau og domineres af det sort- og hvidternede gulv, båse med bænke og borde, bardisk i krom og gamle reklameskilte.

Siddepladserne er opdelt i båse med hver deres knage. Man kan narturligvis også vælge at sidde ved disken på barstole.

Stolene til de få fritstående borde, har de valgt i en retrovariant i mint og krom med imiteret læder/ plastic.

På alle borderne er der servietholdere, typiske diner senneps- og ketchupflasker, og det hele står i en lille metalkurv, som gør det nemmere at at flytte rundt med når bordet tørres af.

Gulvets sort/hvide tern går igen i et mønster på væggen. Motiverne på væggen er enten reklameskilte eller sort/hvid billeder af datidens store filmikoner, f.eks. Marilyn Monroe og Frank Sinatra. En rigtig 50'er ting er neonskilte, som giver det sidste touch denne Rockabilly stil.

Denne form for indretning vil passe  bedst til køkkenet. Det kan virke voldsomt at indrette hele køkkenet i dinerstilen, men hvor ville det være cool at kører stilen helt ud. Rockabilly, here I come!

Inden du ryger i farvehandlen og laver et abonnement på mintgrøn maling, så ser her hvordan du med relativt få midler kan skabe dinerstilen derhjemme.

Hvordan får du stilen:

Senneps- og ketchupflaske: En sjov ting at have stående på køkkenbordet eller på spisebordet, er de typiske senneps- og ketchupflasker. Jeg har fundet dem på fauxfooddine, pris $ 5 for et sæt.
Her finder du også andre dinerting.

Bænke/stole: De her seje bænke ville være cool at have stående i et hjørne ude i køkkenet. Hvis man heller vil have barstole til at have stående er de her retro barstole perfekte. Begge ting er fra Bel Air Retro Furniture og kan fås hos Route 66 Store, der har et stort udvalg af dinermøbler.

Milkshake glas: Ingen diner uden milkshake og hvad er en milkshake uden et rigtigt milkshake glas? Pris SEK 89,-

Som bonus får du lige en super lækker opskrift på jordbærmilkshake, som er min yndlings.

Sort- og hvidternet Gulv: Sort- og hvidternet gulv kører dinerlooket helt til tops.

Reklame-/neonskilte: Gamle reklameskilte giver et retro look, som jeg rigtig godt kan lide - fundet hos AllPosters.dk. Jeg fandt neonbogstaver hos Designdelicatessen, hvor man kan lave en tekst på væggen. Fordelen her er at man kan gøre det lidt mere personligt.

Find evt. et originalt gammelt emaljeskilt, hvis du gerne vil have noget mere originalt. Se bl.a. Da Capo.

 

/Ellen Rudbeck

 

Update 2016: Venylbutik.dk, hvor gulvet er fundet, er lukket