Sittning særkollektion fra IKEA

Her i september er Ikea kommet med en ny særkollektion, Sittning, hovedsageligt til køkkenet. Der er porcelæn, skærebrætter, glas, bestik, duge, men også vaser og lysestager.
Der er brugt naturmaterialer som bomuld, marmor, mundblæst glas og massivt træ.
Sittning kollektionen er ikke til salg på IKEAs hjemmeside, så man skal omkring et af deres varehuse, hvis man vil have fingrene i de smukke sager. Og som med de fleste af deres særkollektioner er der begrænset antal.

Nogle af de ting fra serien, som jeg er faldet mest for er:

Glassene, kanderne og karaflerne, som kommer i tre smukke efterårs-agtige farver grå, bærrød og ravgul. Drikkeglassene fås i to udgaver - en høj til 47cl og en lav til 26cl. Begge har en smuk afrunding i bunden.
Der er både en karaffel og en kande, hvor den sidste har hank i klart glas. Formen på begge er en blanding af en dråbeform og konisk, hvor karaflen er høj og smal, mens kanden er mere buttet. Kanden kan indeholde 2,5l og karaflen 1l. Prisen starter ved 49,- for to af de små drikkeglas, og op til 159,- for en kande.

Sittning Ikea Drikkeglas

Runde bordskånere i akacietræ, som fås i både natur eller med sort lak. Bordskånerne kommer i sæt med tre ringe i forskellige størrelser, som passer ind i hinanden.
Hver ring er 3cm tyk og den største ring måler 23cm i diameter. Prisen for et sæt med tre Sittning træ-bordskånere koster 99,-

Sittning Bordskaanere

Dækkerserviet i sort bomuld, med en fin lille lomme til bestik eller en serviet. Eller måske kan man bruge den til at gemme sin mobiltelefon væk under middagen.
Lommen er syet på med hvid tråd, som giver en fin kontrast og tiltrækker opmærksomheden til lommen. Dækkeservietten måler 45x35 cm og kan vaskes i maskinen ved 40 grader. Prisen er 15,- stykket.

Sittning Daekkeserviet Sort

Se hele kollektionen på IKEAs hjemmeside her.