Moderne gardiner givet er sundere indeklima

I dag er det LivingArt, som har fået lov til at lave et gæste-blogindlæg om gardiner.
Håber I bliver lidt klogere på, hvad gardiner kan gøre for indeklimaet.
/Christina

 

Vi er allesammen del af en eller anden form for institution, hvor et stort antal mennesker bevæger sig dagligt. Dette kan være alt fra børnehaver til din arbejdsplads, men gør det i alle tilfælde vigtigt, at der er styr på luftkvalitet samt temperatur og dermed også indeklimaet.
I forhold til arbejdspladsen har undersøgelser fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet vist, at et dårligt indeklima nedsætter produktiviteten med op til 10%. På samme måde kan et optimalt indeklima, i følge en amerikansk undersøgelse, nedsætte sygefraværet med op til 35%.
Indeklima har altså store konsekvenser for produktiviteten og medfører desuden en del fysiske konsekvenser, som du kan læse meget mere om hos LivingArt.dk.

Løsningen på disse konskvenser, er i mange tilfælde moderne gardiner. Jeg vil herunder fortælle om 3 forskellige, vanvittigt smarte funktioner, som igennem de seneste år er blevet fast inventar på markedet.

Luftrensende/Antibakterielle gardiner
Ved at konstruere gardiner anderledes, kan disse rent faktisk laves således, at de nedbryder forurenende stoffer. Dermed kan man, igennem gardinerne, sikre en langt lavere mængde bakterier, hvilket medvirker til mindre lugt og generelt en bedre luftkvalitet.
Eksempler på steder hvor dette er ekstra interessant er skoler, sygehuse og plejehjem, hvor mange mennesker hver dag sætter deres fødder (og bakterier), og hvor smitte er meget sandsynlig og samtidig uønsket.

Brandhæmmende gardiner
denne video ses det, hvordan virksomheden SilentGliss, som Livingart.dk forhandler, har udarbejdet et materiale der både går godt som gardiner og samtidigt har meget svært ved at brænde. ´

Skulle uheldet være ude, vil du med disse gardiner have en langt større sandsynlighed for at komme ud af bygningen.
Dermed er brandhæmmende gardiner et produkt, som det kun kan anbefales at sprede rygtet om, for på sigt at styrke vores fælles sikkerhed i hjemmet, på arbejdet og i de offentlige insitutioner.

Energigardiner
Energigardiner er et forholdsvist nyt koncept, som omhandler udarbejdelsen af gardiner der sparer på varmeregningen og i nogle tilfælde også regningen til aircondition.
Computerstyrede, automatiserede gardiner går ind trækker for og fra, således at der altid er dækket for, når det er koldt udenfor. Materialet som gardinerne er lavet af, er desuden ekstra godt optimeret, således at det virker isolerende. Altså en glimrende tilføjelse til hjemmet, lige meget om du har energiruder i huset eller ej.
De isolerende egenskaber i gardinerne, reducerer varmetabet med op til 50% set i forhold til helt almindelige plisségardiner. Derudover kan gardinerne reducere solens stråler med til 78%. Dette betyder for det første at dine medarbejdere/familiemedlemmer vil opleve mindre ubehag som følge af solens stråler, men også at brugen af aircondition i sommermånederne kan nedsættes.

Ovenstående er alle måder, hvorpå gardiner kan gøre dit hjem mere moderne og optimeret. Dette er både i forhold til bakteriebekæmpelse, brandhæmning og energiforbrug.
Alt i alt, en masse fordele at hente, hvis man lader sig hjælpe af en specialist på området!