Mens vi venter på det rigtige træ...

Så kan vi finde lidt pynt frem, der ligner. Træerne går går godt i spænd med den urbane og nordisk orienterede trend man ser mange steder. De kan være store og i juletræsstørrelse, eller små i keramik. Fordelen ved at bruge træerne som pynt er at man sjældent er farveafhængig i andet pynt og man kan sætte det meste julepynt til; nisser, engle, dyr, osv.

Og nu sagde jeg "det rigtige træ", hvilket så også betyder at når det kommer til det valgte træ juleaften, så er jeg jo nok mest til en Normans gran...

Her er ideer til alternative juletræer

1. Se hvordan stylister fra Bolig Magasinet bruger et cedertræ som juletræ.

2. Et lille birketræ er her brugt som et juletræ. Det giver et lufttigt og minimalistisk udtryk. Billed fra Heidi Hallingstad.

3. Frk Trillingsgaard lavede sidste år et blogindlæg om meget anderledes måder at lave et træ i hjemmet. Jeg er begejstret for de gamle gulvbrædder, der endnu en gang er kommet til ære og værdighed.

4. ferm Living har også vist et anderledes juletræ i forbindelse med et reklamebillede for deres juletræstæppe.

5. Trine Find har designet et helt enkelt træ, kaldet Filigrantræ, i hvidt eller sort, hvorpå man kan hænge pynt. Jeg synes træet er super elegant og fås i flere størrelser til priser fra 449,-

6. TripTrap juletræ i Teak, 3 størrelser. Sampak med tre træer koster 379,95

7. Samina Langholz' fine træer i oliventræ. De varierer i farve og årets træer - størrelse 15 til 30 cm.

8. Raumgestalt har lavet et fint træ der kan lyses op af fyrfadslys. Træet er i eg og fås i 2 størrelser. Det viste er det lille.

9. Juletræ i "drivtømmer" fra House Doctor - højden ca 44 cm og de er ikke 100% ens. Pris 310,-

10. Allerede sidste år havde Søstrene Grene de fine små keramiktræer i forskellige grønne nuancer. Jeg er ret begejstret for de flade. Jeg har set dem igen i år i flere af deres forretninger.

Update 2015 - Samina Langholz' juletræer er ikke længere i handlen.