Lys over land

Jeg synes der sker helt vildt meget på lampefronten i disse år. Det er som om man tidligere kun har kunne vælge mellem lamper der var meget futuristiske at se på eller meget romantiske/chabby chic. Men hvor er det skønt at der er nogen der kan se idéen i at designe lamper med kant, der kan være med til at understrege hjemmets personlige stil.

Jeg har haft svært ved at skulle begrænse mig i dagens indlæg, for jeg er mere eller mindre forelsket i alle de viste lamper. De har personlighed, er anderledes, er æstetisk smukke og/eller skiller sig ud fra mængden. Se om du er enig med mig...

Jeg har forsøgt at vælge lampedesigns der ikke er set alt for tit, men der sniger sig vist alligevel en kendt eller to ind i mængden.

1. Balloon af spanske CrousCalogero for Estiluz. Enkelt og meget "clean" i sit design og så er den meget nem at blive glad af at se på, synes jeg. Den er oplagt til et børneværelse, men også til den voksne, der stadig har et lille barn i maven.

2. Stripped af Floris Wubben, Holland. En gren, hvor barken er skrællet af på nær i toppen, så barken stadig sidder fast. Barken vikles rundt og danner herefter en skærm. Se også andre af Floris Wubbens designs eller følg med på Facebook.

3. Kaviar Cluster af Laura Kirar er en klynge af mindre glaskupler.

4. OAK er en FSC-mærket pendel fra australske Ross Gardam. Den fås også i sort.

5. Duii bordlampe fra Diesel. Der er noget robotagtigt over lampen og jeg fnder den derfor ret humoristisk. Fås i to farver; grå og gul.

6. Pipe Wall fra Tom Dixon fås i 2 farver. Den sorte med gylden inderside er klart den nemmeste at integrere i de feste boliger, men den hvide med pink har en vis coolness over sig...

7. Horse Lamp fra Moooi. Det er en crazy størrelse lampe og det er de færreste hjem der har pladsen og som kan "bære" rent æstetisk at smide en lampe på størrelse med en pony ind i boligen. Men den er flabet og jeg elsker design, der tør skille sig ud fra mængden!

8. Lucellino (designet af Ingo Maurer) er en sammensmeltning af to italienske ord, der oversat til dansk betyder lys og fugl. Når man ser denne lampe, så er man ikke i tvivl om hvorfor.

9. Fork fra Diesel er en lampeserie bestående af en pendel samt gulv- og bordlampe. Udover referencen til en gaffel (den del der holder skærmen), så har skærmen syninger der refererer til syninger på jeans.

10. Beton lampen Concrete fra Bolia fås i varrianter og jeg elsker den bløde overflade i det rå materiale. Modsætninger mødes og magi opstår!