Lynfabrikken

Her er stedet der emmer af kreativitet! Huset fungerer som base for flere af Århus' designere, grafikere m.fl. Og det smitter af på pulsen i caféen. Mange af gæsterne sidder og arbejder med deres computere, og der afholdes flere møder rundt om ved bordene.

Lynfabrikkens café er et stort åbent rum, placeret på 2. sal, med kig på flere tage og baghuse ved hovedbiblioeket. Selve baren er det dominerende blikfang i caféen, der ellers har forskellige borde til minimum fire personer, hertil enten bænke eller stole. Langs rummets ene side er der vinduer, hvorunder der er lavet et aflangt bord i barhøjde med dertilhørende barstole.

Caféen lægger op til at man kan sidde og arbejde med sin laptop og har der for en del forlængerledninger hængende over bordene. Som regel ikke det pæneste at kigge på, men her har de valgt at beklæde dem så de i stedet ligner velovervejet pynt.

En fin "genbrugs-detalje" er stedets brug af syltetøjsglas. De bliver brugt til opbevaring af sukker på bordene, blomster, drikkeglas mm.

Rummet har i dets levetid undergået flere forandringsprocesser, og ser ud som det pt er ved at bevæge sig et nyt sted hen, men endnu ikke helt har besluttet sig til hvor. Det skal dog ikke forhindre mig i at forelske mig i et par detaljer, som jeg vil dele med jer.


Hvordan får du stilen:
Ledningsskjuler: lad os bare være enige om én ting: ledninger har det med at være meget lidt pæne. Der findes alt for få løsninger der skjuler dem pænt, men her er et par idéer til at forskønne dem. Man kan vælge at købe noget kulørt ledning f.eks. Stofledning.dk eller lade strikkepindene lave en kabelsok til at skjule dem grimme plast. Du kan lade dig inspirere af Kirkebys blog her. En tredje mulighed er en decidret kabelsok med lymlås fra Stay Wired.

Barbord under vindue: Bor du f.eks. i en lejlighed et godt stykke over jorden så lav en god siddeplads ved vinduet. På den måde kan man fornemme byens liv og puls og samtidigt få et godt naturligt lys at sidde i.

Et lille barbord kunne være Mesa fra Ilva. Det fylder ikke for meget og optager derfor ikke udnødigt plads. Pris kr. 999,-

Som barstol vil jeg vælge Trinidad designet af Nanna Ditzel. Man vil ikke få den optimale udnyttelse af den lækre siddeplads, hvis man vælger en rygløs barstol. Casanova Møbler sælger stolen til kr. 6.178,-

Bænke: Da danskerne har fået for vane at sidde længe ved spisebordet når vi har gæster, er det en fordel at der er ryg på bænken til at give noget støtte. Men jeg var nu alligevel også lidt begejstret for bænkene på Lynfabrikken, der gør det muligt at sidde med siden til da de er uden ryg. I Lynfabrikkens designånd har jeg fundet denne bænk fra Christian Flindt ret funky.

Syltetøjsglas: Har du ikke tid til at vente på du har tømt nogle syltetøjsglas, er der rig mulighed for at finde glas via, f.eks. Den Blå Avis. Du kan evt. også købe nye hos Søstrene Grene, i store supermarkeder o.l.

 

Følg Lynfabrikkens nyhedsopdateringer på Facebook.