London, baby!

Lotte Skovgaard er til daglig professionel blogger for A Fashion Tale. Her skriver hun om mode, trends og de nyeste tendenser. Vi har lånt hende til at fortælle om London, hvor hun er midlertidigt bosiddende:

London er en af verdens førende globale byer med over 8 millioner indbyggere og et shopping-mekka (næsten) uden lige. Tøj, sko og tasker bliver smidt i hobetal over diskene hver dag, men også møbler er i den grad på dagsordenen i London. Enhver gade med respekt for sig selv har mindst en (dyr) bolig og interiørbutik, men alligevel er det svært at sortere i det konstant voksende udvalg.  Derfor har jeg forsøgt at give mit bud på 5 boligbutikker, du er nødt til at besøge, når du er i London - og skulle du ikke komme på disse kanter, så tjek butikkernes webshops ud. De er absolut et klik eller to værd.

 

1. Mint Shop, 2 North Terrace, London SW3 2BA

Mint åbnede i 1998 i er beliggende i det centrale London.  Butikken er kendt for meget nutidige kollektioner og store udvalg af kreative, one-off pieces. Du kan finde både internationalt anerkendte designere, såvel som mere upcoming af slagsen. Mint indgår ofte design-samarbejder og du har derfor chancen for at købe nogle helt unikke one-of-a-kind items til din bolig.

 

2. SCP, SCP East, 135 Curtain Road, London EC2A 3BX/SCP West 87 Westbourne Grove, London W2 4UL

SCP blev grundlagt i 1985 og har siden 1986 fremstillet møbler for nogle af de førende navne indenfor engelsk design. Der er to butikker i London, hvor der sælges møbler, belysning, køkkenudstyr, tæpper, bøger og tilbehør.  Selv næsten 3 årtier efter åbningen af SCP er det stadig funktionelt, smukt og evigt-bestående design, der er i fokus.

 

3. Retrouvius, 2A Ravensworth Road, Kensal Green, London NW10 5NR

Retrovius åbnede i 1993 i Glasgow, men flyttede 4 år senere til London, hvor butikken stadig er i dag. Retrouvius' motto er "at bygge bro mellem destruktion og konstruktion" og har altså fokus på at redde og istandsætte gamle møbler og fine, finurlige ting. Lageret er evigt skiftende og man ved aldrig helt hvad man kan forvente at finde, hvilket absolut gør butikken et visit værd.

 

4.  Caravan Style, 3 Redchurch Street, London E2 7DJ

Caravan Style er endnu en East London butik, der er et besøg værd. Her kan du finde intet mindre end bolig- og interiørskatte, som indehaveren har fundet på bl.a. loppemarkeder.  Udtrykket er retro og du kan finde sjove franske lamper, vintage glasvarer, håndmalet keramik, puder med blomstret, vintage stof, porcelænshunde samt meget, meget andet.

 

5. Portobello Market, 288 Portobello Road, London W10

 

I har sikkert alle hørt om Portobello Market i Notting Hill. Indrømmet, stedet kan ganske rigtigt være en mindre turistfælde, men ikke desto mindre et besøg værd - du skal bare væbne dig med tålmodighed (tjek åbningstider inden og husk at lørdag er den bedste dag). Markedet er det absolut bedste, når vi snakker alt indenfor antik. Jeg har selv gjort en par ganske gode køb derude og hver lørdag tænker jeg, om jeg da ikke lige skulle smutte en tur forbi. Husk dog at spørge sælger om varen er antik, da nogle af dem sælger både nye og gamle. varer og at medbringe kontanter, da det er et gademarked og mange sælgere ikke tager kort.

 

London er dog ikke det eneste sted, hvor du kan købe dig fattig i møbler og tilbehør, og skulle du komme udenfor Londons "grænser" og besøge andre dele af England, så vil jeg anbefale jer at smutte forbi Bridstow og Herefordshire, hvor du kan besøge Baileys og Tinsmith.

 

- Baileys, Whitecross Farm , Bridstow HR9 6JU

Baileys er en skøn lille butik, der ligger i udkanten af Ross-on-Wye ca. 160 km fra London (du kan rejse via tog fra Paddington). Hvis du er på de kanter, er butikken, der sælger et miks af nyt og vintage, virkelig et besøg værd.

 

- Tinsmith, Tinsmiths Alley, 8A High Street, Ledbury, Herefordshire HR8 1DS

Endnu en butik, der er beliggende nogle hundred kilometer udenfor London. Butikken er ikke særlig fashion-præget, men sælger smukke, tidløse items. Her kan du købe alt fra belysning til stof til boligtilbehør og kunst, men sæt masser af tid af til besøget  - for du bliver fanget i en en helt forunderlig verden og får behov, du ikke anede eksisterede. Heldigvis er mange af tingene til at betale, så der er chancer for at du ikke ruinere dig selv fuldstændig - og dog.

 

Update 2016: Lotte har skiftet blog til The Style Cavalry