Kold computer

Hvad har computere nu med naturen at gøre?!?!? Ikke meget, men til mit første indlæg i natur-ugen har jeg valgt at fokusere på et naturmateriale brugt på en spændende måde i forbindelse med computere.

Jeg er ved at være pænt træt af at min computer bliver varm at sidde med og blæseren som larmer lige rigeligt. Det har det amerikanske firma Macally heldigvis lavet en løsning på, ved at designe en stander med kølende propeller så computeren ikke bliver overophedet. Det naturlige ved den er, at den er lavet af økologisk og miljøvenligt bambus, og så er den faktisk ikke helt grim at kigge på. Når computeren bliver kølet ned bruger den mindre strøm, så bakken er faktisk miljøvenlig på flere måder.
De to propeller på hver 6,5cm skulle efter producentens udsagn være super lydsvage og får strøm ved at man kobler bakkens ledning til computerens usb port. Der er tre højde indstillinger på på bakken, som skulle fremme ergonomien ved at skrive og se på computeren. Bakken passer til alle labtops på 17" eller derunder. Den skal dog have et plant underlag så det med brændte lår kan den vist ikke helt hjælpe på
Køleren koster $39,99 og kan købes her.