Julepynt i Hama Perler

Som jeg skrev om sidste år er jeg ikke så meget for at pynte op til jul. Det har stadig ikke ændret sig, men det skal da ikke holde mig tilbage for at skrive om julepynt.
I denne uge vil jeg kigge på forskellige slags julepynt man selv kan lave. Det er ofte det mere utraditionelle der fanger min opmærksomhed, så det bliver ikke flettede julehjerter, mussetrapper og foldede stjerner du kommer til at se. Ungerne kan selvfølgelig hjælpe med at lave DIY julepynten, men der vil være opgaver som kræver lidt fingerfærdighed imellem.

Til min adventskrans med Kubus4 stagen, havde jeg lavet pynt af HAMA perler. Inspirationen kom fra de små juletræerne, lavet af to trekantede perleplader sat sammen. Den ene skal have en sprække halvvejs ned igennem fra toppen og den anden fra bunden, så de kan sættes sammen. Det er en meget nem form for julepynt, men den er rigtig fin. Man kan jo selv bestemme og man vil bruge skrig-pink og hvide perler, som på billedet, eller om man er til mere traditionelle grønne juletræer.

Til adventskransen lavede jeg også nogle snefnug af klare perler. Det er helt op til en selv hvordan de skal se ud, om man vil lave dem på en rund, en stjerne eller en sekskantet perleplade. For at få lidt inspiration kan man kigge forbi denne blog.
Man kan hænge sine snefnug op i vinduet, på en gren, en lysestage eller bruge dem som coasters til julefrokosten.

Det er også muligt at lave julekugler i HAMA perler, selvom de bliver lidt flade. De er nu meget fine alligevel og det er muligt at bruge lige de farver man har lyst til og lave de mønstre man selv synes passer. Få inspiration til forskellige motiver på julekugler i perler på hjemmesiden Bead Merrily.

De før-omtalte flettede julehjerter, kan også laves i perler, og så er de lige pludselig ikke helt så tarvelige men bliver mere moderne i deres udtryk.
Igen kan man bruge lige de farver man har lyst til, og give hjerterne et personligt præg.
Så det er med at finde perlepladerne frem og lav fin julepynt.