Hyldeblomstsaft med ingefær

Enhver livsstilsblog, eller i hvert fald blogge med mad, har vel deres egen opskrift på hyldeblomstsaft? Vi følger trop med et twist af ingefær, så saften kan bruges som en sjælevarmer i den kolde tid på året.

Det er nu det er sæson for hyldeblomsterne, og jeg var i Pinsen på Langeland, hvor det vrimler med hyldetræer. Jeg tog derfor en del blomsterskærme med hjem, for at hygge mig lidt med noget husmoderligt arbejde i køkkenet. Og lad det være sagt med det samme: jeg synes ikke min hverdag giver mig tid til at bage boller dagligt, lave alt marmelade fra bunden samt tage i gårdbutikker og hente en halv gris til min kummefryser (jeg har én, men fylder den gladeligt med tilbud fra Netto.)
Når jeg så går i køkkenet må det gerne være noget lækkert, og denne saft glæder jeg mig meget til at bruge både her i sommer med danskvand og til efteråret, hvor saften skal opvarmes lidt - det er det man kalder en sjælevarmer.
Opskriften er:
40 skærme (skyldes og tjekkes grundigt for dyr, klip derefter så meget af stilkene du kan. Læg blomsterne i en stor gryde, hvor der er plads til at hælde saft over)
4 økocitroner i skriver (smides i gryden til blomsterne)
Frisk ingefær - svarende til 2 store tommeltommer (skrælles og skæres i skiver - herefter op til citroner og blomster)
2 liter vand (skal koge)
1 kg sukker (hældes i kogende vand og opløses)
500 gr farin (hældes i kogende vand og opløses)
50 gr citronsyre tilsættes vandet, der herefter hældes over blomsterblandingen. 
Sæt det hele på køl med det samme. Lad det stå 3-4- dage og rør gerne i "blomstergrøden" et par gange dagligt. På sidstedagen hældes jeg saften gennem et klæde, så jeg kun har den rene saft tilbage. Saften giver jeg et hurtigt op kog. Herefter lader jeg det køle så meget at jeg kan fordele saften i beholdere til frost; fryseposer, plastflasker etc. 
Til efteråret kan jeg hive en flaske frem og varme op igen på en regnvåd eller kold dag og det smager skønt!
De tilbageværende blomster der er siet fra, har jeg tidligere haft hæld med at blende kraftigt. Det skal også have et lille opkog, hvorefter det kan gemmes som en yderst kraftig og smagfuld marmelade eller røre en skefuld af det med noget sennep og bruge det som en dressing til kød eller en kraftig ost.