Halloween-stemning uden græskar

Danskerne har taget den amerikanske tradition med Halloween til sig, og det er nu folk begynder at udhule græskar og pynte op med spøgelser, hekse og andet skræmmende. Men sådan som vejret er for tiden, vil et græskar ikke holde længe før det begynder at rådne. Så jeg er faldet for denne udgave, som er lavet af gamle syltetøjsglas beklædt med silkepapir hvorpå der er tegnet ansigt med sort maling. Her er der både lavet spøgelser af hvidt papir med rund mund og græskar af orange papir med spidse tænder.
Det er super nemt at lave; min nevø har endda lavet noget lignende i børnehaven.
Man tager et gammet syltetøjsglas (eller anden type glas) og vasker det helt rent på både yder- og inderside. Så pensler man ydersiden med fortyndet hobbylim og limer så strimler af silkepapir på, gerne lidt tilfældigt og rodet, så det ikke bliver for pænt. Når det er tørret kan man tegne ansigter på med lidt maling - vandfarve og spirttush vil trække ud i papiret og det ser ikke så pænt ud. Kom et lille fyrfadslys i og du er klar til Halloween.
Glassene kan holde til at stå ude, men er ikke så gode til alt for vilde regnbyger. Men jeg er sikker på de også vil pynte indendøre i en vindueskarm eller trappeopgang.
God fornøjelse og Happy Halloween.