Funky karklude

Jeg er blevet træt af grimme engangskarklude. Hvorfor ikke sætte lidt spræl på, når man skal gøre køkkenet rent? Derfor har jeg fundet et lille udvalg af utraditioneller karklude på hver sin måde.

1: Svenske Pluto Produkter har lavet nogle festlige karklude med forskellige mønstre. Mange af dem er til bestemte sæsoner, eks. med nisser eller snemænd, men de har også nogle lidt mere universelle med katte og med en elg. Prisen er 25kr pr. klud og kan bl.a. købes her.

2: Igen er det svensk design, jeg er faldet for. Malin Westberg har lavet karklude med håndtrykt print. Der findes flere forskellige motiver og farver. Karkludene er klavet af bomuld og cellulose, hvilket gøre dem både bløde og super-absorberende. Prisen er 29kr stykket. Malin's karklude kan bl.a. købes her.

3: Reenberg's har designet en magnetisk karkludeholder man kan sætte fast på siden af vasken (hvis man altså har en vask der er magnetisk), men de har faktsik også lavet nogle rigtig fine karklude af viskose og polypropylen med sort, lilla eller limefarvede blomster. En pakke med fire karklude koster 29kr og kan bestilles her.

4: For ikke at give helt slip på sidste uges naturtema, har jeg også fundet en karklud i 100% hør. Den er altså helt og aldeles nedbrydelig og kan med fordel smides i kompostbunken når den er slidt op. Den er nu ikke specielt festlig med sin brun/beige farve, men man får det da godt med sig selv når man gør rent med miljøvenlige produkter.... så skal man bare også huske ikke at overdosere med rengøringsmidlerne. Køb den her til 30kr stykket.

5: Selvfølgelig har danske Rice. De er lavet af viscose og polyester og har prikker på den ene side og er hvide på den anden. De kommer i pakker med tre orange og tre lilla eller 3 røde og tre grønne - altså 6 karklude i hver pakke for 32,50kr.

LivingSweetLiving har også selv nogle rigtigt lækre håndstrikkede karklude i webshoppen. De koster kun 35kr stykket.

Update 2015 - Der er desværre ikke længere en dansk webshop, som forhandler Pluto Produkter karkludene.
Man kan være heldig at finde karklude i hør hos Søstrene Grene.
De viste karklude fra Rice er ikke længere til salg, men et sæt karklude med nyt design kan købes her til 30,- for en pakke med 6 stk.