Fars dag

Mandag d. 5. juni er det tid til at fejre fars dag, og på samme måde som vi fejrede mors dag for nogle uger siden, kan vi bruge denne dag til at vise taknemmelighed overfor de fædre og mænd, der er i vores liv. Vi fejre selvfølgelig også fars dag hos Liseborg.dk, og du finder alle vores gode forslag til den perfekte gave til manden, der fortjener at blive forkælet her: Fars dags gave | Inspiration til gave (liseborg.dk)

Vi har udvalgt følgende gaver:

  • Spice By Spice - Iced Coffee + Caramel
  • Husnumre, bogstaver og Coffee Time Cirkel i kork fra CT
  • Lækre ting til køkkenet fra House Doctor og Nicolas Vahe
  • Flotte forklæder fra Leather Cuts til den kvalitets bevidste mand
  • Plakater fra Men´s Lounge med et sigende citat
  • Nøglering fra byRavn med ordret far trykt på
  • A5 postkort fra Livink med rim om kærlighed til manden

Lad os kigge på, hvordan fars dag opstod i Danmark. Ligesom mors dag er det en tradition, som er kommet fra Amerika. Fars dag i Danmark bliver altid fejret d. 5. juni, som også er Danmarks grundlovsdag. Fars dag blev indført i Sverige i 1931, og i 1935 kom dagen til Danmark. Sverige valgte at holde dagen på 3. søndag i juni ligesom i America, hvilket vi også gjorde i Danmark. I 1947 prøvede en komité af nordiske handelsfolk at flytte dagen, da de mente, at det var bedre, at den lå i november måned. Det lykkes dog ikke i Danmark, men i Norge, Sverige, Island og Finland blev fars dag liggende i november. Danmark valgte at flytte dagen tilbage, så den blev fast d. 5. juni på grundlovsdag.

Den første fars dag blev markeret i d. 15. juni 1910 i Spokane, som ligger i staten Washington i USA. Mrs. Sonora Louise Dodd tog initiativ til dagen med inspiration fra sin egen fars liv og fra mors dag. Hun ville skabe en begivenhed, som også hyldede fædrenes indsats. Meningen var, at den skulle fejres d. 15. juni på hendes fars fødselsdag, men det var dog ikke muligt. 

Man mener dog at det egentlig er Grace Golden Clayton, der skal have æren for fars dag, da hun allerede i 1908 markerede dagen for fædre, du hun mistede sin far som 15-årig, og hun blev derfor meget berørt, da omkring hundrede børn mistede deres fædre i en ulykke i en kulmine. Dagen er dog aldrig blevet gjort officiel, og det er derfor mrs. Dodd, der er den officielle ophavskvinde til fars dag.

Så lad os hylde fædrene og mændene i vores liv på mandag. De fortjener at blive forkælet og gerne med en gave, der viser, at vi tænker på dem og sætter pris på dem. 

Fars dagGaver