En kande, tak!

Det er sommer og (til tider) varmt, så man skal huske at få masser af væske. Jeg er blevet træt af de kander jeg har som ikke er særligt praktiske fordi de ikke hælder ret godt og er enormt svære at gøre rene fordi de er smalle for oven. Derfor har jeg fundet fem kander som både er pæne, praktiske og nemme at rengøre.

Den smukke kande Hand Jug fra Neon Living designet af Henriette Hyldgaard. Navnet kommer af dekorationen, som er et aftryk af designerens egen hånd. Kanden er lavet af keramik, den er 27cm høj og har en diameter på 10cm. Den er cylinderformet og derfor meget nem at gøre ren. Køb den hos Lime din bolig til 99,95

Man kunne også gå efter den smukke Stelton Classic Juice Kande. Den er lavet af gennemsigtig plast, og har form som en af Steltons klassiske termokander. Der er mange smarte detaljer ved denne kande, bla. er der hældetud, den har låg, så der ikke kommer dyr i saften, hvis man vælger at tage den med ud på havebordet, og låget har riller, så isterninger ikke vælter ud i glasset når man hælder. Målene på kanden er 23cm i højenden og 10cm i diameter, hvilket passer til at den kan indeholde ca.1,5l væske. Prisen for denne skønhed er 229,- hos hjem.dk

Impuls kanden fra Ikea har en smart indsats som kan tages ud og kommes i fryseren, så væsken i kanden holdes kold uden at blive fortyndet. Denne kande har også låg, hældetud og riller. Den er lavet af plast og kan indeholde 2l væske. Som de fleste andre Ikea produkter har den en god pris, nemlig 39kr, og kan købes i alle Ikea varehuse i Danmark.

Selvfølgelig har Erik Bagger også lavet en kande, som både er smuk og praktisk. Den hedder Arena og er designet af Maria Berntsen. Denne kande kan både holde til kolde og varme drikke, da den er lavet af stentøj. Farven er lyseblå og der er både hældetud og håndtag på kanden, 169,95 hos Imerco.

Det er også en mulighed at bruge den store Laboratory vase fra House Doctor som kande. Den er lavet af glas og ligner til forveksling en målekande fra kemilokalet. Den er 35cm høj og har en diameter på 5,5cm. Prisen for den smukke kande, som også kan fungere som vase, er 100kr.

Update 2017: Impuls kanden er udgået af Ikeas sortiment, og Laboratory er udgået fra House Doctors sortiment.