dot aarhus - design som gør hverdagen lidt nemmere og pænere

Da jeg var på Formland messen, var jeg forbi dot aarhus standen og forelskede mig i deres fine træprodukter. Og så fik jeg et fint indkøbsnet med deres logo, som jeg gerne tager med, når jeg skal købe ind.

Kender du ikke dot aarhus (endnu)? Det er en ny designvirksomhed bestående af Pia og Ulrik, som sjovt nok holder til i Århus.

De laver hovedsageligt produkter i massivt træ, som vil gøre hverdagen nemmere og lidt sjovere. Det er ofte ting, som løser et problem, man ofte har, eks. hvor lagde jeg nu mine briller!?, på en finurlig og æstetisk måde.

dot aarhus produkterne er produceret i Danmark, med udgangspunkt i deres eget værksted.

Er du til træprodukter, hvor der er kælet for detaljen, og som ikke rigtigt ligner noget andet på markedet, så er dot aarhus lige noget for dig.

Nogle af deres letgenkendelige ting er Nosey - en lille holder til briller, Time Off - en holder til bl.a armbåndsure og armbånd samt Keeper - en holder til ringe.
Da tingene er lavet i træ, har de kant og er ikke så feminine, at mænd ikke vil bruge dem. Og så er de jo også praktiske, da man nemt kan huske, hvor man har lagt sine ting - hvis man altså husker at bruge holderen.

Personligt er jeg helt vild med deres smukke kagefad på fod, kaldet Upstanding. Fadet er lavet i egetræ og kommer med en plade i akryl til at ligge på toppen. Man kan skifte pladen ud med en i glas, så man kan se fadets smukke træ. Glaspladen er et tilkøb.
Fadet kan bruges både til servering, men også som opsats til et lille stillebel med eks. vaser, lysestager og nips.

Jeg synes også deres opslagstavle, Paper-Rack, er ret fin.
Det er faktisk ikke en opslagstavle, som man kender den. Den er nemlig ikke en stor flade til tegnestifter, men en lang træ-skinne med metalklemmer, som man kan hænge sine ting op med.
Den kan bruges både som klassisk opslagstavle til sedler, postkort o.l. men den kan også bruges i køkkenet til viskestykker eller i stuen til ophæng af plakater.
Jeg vil gerne have to hængende ved min computer til alle mine papirer og noter.

I køkkenet kunne jeg godt bruge en Stand, som er en holder til tablet og/eller kogebøger. Den er modsat de andre produkter ikke i træ, men i kork med aluminium.
Stand kan både bruges på bordet, eller hænges på væggen.

Du kan læse mere om dot aarhus på deres hjemmeside her, hvor du også kan se priser og finde en forhandlerliste, hvis du skulle få lyst til at få fingrene i nogle af deres fine ting.