DIY julepynt

Glædelig Lillejuleaften. Det er idag vi i min familie pynter juletræet. Men skulle uheldet være ude og den store kasse med julepynt er blevet væk, har jeg fundet forskellige slags hjemmelavet pynt, som ikke er mussetrapper, guirlander eller flettede hjerter.

Dansukker har lavet en opskrift på stjerner i glasur, som kan hænges på træet. Man pisker 4dl flormelis sammen med 1 æggehvide og et par dråber eddike. Man sprøjter så forskellige former ud på bagepapir og lader det tørre. Husk at lave huller til bånd, så de kan hænges op.

Bloggen Craftsnob foreslår at lave mønter af hvidt ler som man trykker mønstre ned i. Man ruller leret ud og stikker dem ud i små cirkler, men man kan jo sagtens lave andre former. Dernæst trykkes forskellige ting med mønstre ned i leret, der laves et lille hul øverst hvorefter de bages/tørres i ovnen. Man binder en snor i hullet og de kan så hænges på træet. Jeg er ret sikker på man vil kunne gøre det samme med saltdej, hvis man ikke lige har noget ler liggende.

Julia Crossland er kunstner og illustrator, og så er hun også kreativ på andre måder. En af hendes DIY julepyntsideer er at lave et juletræ af filt. Man klipper cirkler af filt, hver lidt mindre end den sidste, sætter dem sammen på tråd og placerer en filtstjerne øverst. Så har man et fint lille juletræ.