DIY Fredag: Trekantede billeder

Hvorfor skal billeder altid være firkantede?
Til denne DIY Fredag har jeg fundet inspiration hos Hello Happy Studio, som har klippet fotos til og sat dem på trekantede træplader.

Jeg vil ikke kalde det en trekantet billedramme, da man jo sætte billedet fast på pladen, det rammer ikke billedet ind. Det er nok mere en billedholder.
At billedet ikke er i ramme, men på en plade er meget populært. I shoppen sælger jeg bla. de fine molekyleplakater i en udgave, hvor de er printet på sorte mdf-plader. De kaldes brikker og kommer i A5 størrelse.

Det er enormt effektfuldt at bruge trekanter til sine billeder, da det er en utraditionel form, og så kan man lave nogle spændende beskæringer på sit billede.

Hello Happy Studio har brugt nogle meget simple motiver af havet og nogle blomster, hvilket passer rigtig godt til trekanterne. Motivet skal helst ikke kæmpe med den specielle form om opmærksomheden.

De har brugt et helt almindelidt stykke massivt træ, som er blevet savet i trekantform. Man kan selvfølgelig også bruge finer eller mdf.

For at billederne ikke skal blive alt for småt, da man klipper en stor del af billedet væk, skal dine trekanter gerne være over 20 cm i højden.
Spidsvinklede trekanter er bedst - men ikke for spids, så kommer trekanten for let til at vælte. Er motivet på langs, kan du med fordel vælge en stumpvinklet trekant.

Hvis du ikke lige har en stiksav, eller føler du er en haj med en fukssvans, kan du få personelet i byggemarkedet, hvor du køber dit træ, til at save det i trekanter for dig.

Materialer:
Træstykker i trekant form
Sandpapir
A4 fotopapir
Printer
Saks
Byant
Lim eller dobbeltklæbende tape
Evt. Maling og pensel

Materialer Til Trekantede Billeder

Sådan sætter du dine billeder på trekantede træplader

1.
Start med at pudse kanterne af dine trekanter med sandpapir. Det giver en finere finish, og dermed bliver det færdige resultat bedre.

2.
Mal evt. kanterne på dine trekanter. Det må gerne være i en farve som skaber lidt kontrast til motivet, så man virkelig lægger mærke til den trekantede form.

Mal Kanter

3.
Print dine billeder på fotopapir i A4 størrelse.

4.
Klip dit billede så det passer med din trekant.
Det gøres nemmest ved at lægge trekanten på bagsiden af billedet og bruge blyanten til at tegne omridset.
Det kan være svært at se lige præcis hvilken del af billedet, der bliver klippet væk, så det er godt at bruge et motiv, som ikke har noget, som er vigtigere end andet eks blomster.

Klip Billeder Ud

Skal det være meget nøjagtigt, hvis der er en del af billedet, som bare skal med, kan du lave en skabelon af et alm stykke A4 papir/karton, og klippe hul i form af din trekant, gerne et par milimeter større. Du kan så flytte dette stykke papir med det trekanted hul rundt over billedet, til det ser helt rigtigt ud.
Tegn så trekanten op med din blyant, og klip billedet ud lige inden for stregen, så den ikke kommer med på det endelige billede - det kommer til at passe med træ-trekanten, da du jo lavede hullet i papiret lidt større, end hvad du skal bruge.

5.
Lim dit billede fast på trekanten af træ.
Vil du gerne kunne skifte billedet ud, kan du istedet for lim bruge dobbeltklæbende tape, så er billedet nemmere at fjerne fra den trekantede ramme igen.

Lim Billeder Fast

6.
Dit billede er nu klar til at pynte på en hylde.

Diy Trekantede Billedrammer

Vil du se den originale vejledning på engelsk, hvor billederne også kommer fra, kan den findes her.