DIY Fredag: Trådkurv

Trådkurve er ikke til at komme uden om i indretningen. Det er lige fra Ferms runde Wire Basket med de skrå metalstænger, til de retangulære og mere rå tråd kurve med håndtag fra House Doctor.
Er man mest til den sidste type, er de ikke svære at lave selv. Jeg har fundet en god DIY vejledning hos bloggen Four Corners Design.

Man kan selv vælge hvilken type net man vil bruge til sin trådkurv. Hvis man vælger klassisk hønsenet, som jo har sekskantede huller, vil kurven blive temmeligt blød, da ståltråden, det er lavet af, ikke er specielt stift. Men det er nemt at forme til en kurv. Hvis man gerne vil have firkantede huller og en stivere kurv, kan man bruge volierenet. Skal kurvens net være helt tæt, og siderne meget stive, kan man bruge soldevæv. Alle tre typer net kan købes i byggemarkeder som Silvan, Jem & Fix og Bauhaus.
Man kan også være heldig at finde noget trådnet med patina på storskrald.

Af materialer skal du bruge:
Trådnet
Evt noget bånd eller snor

Værktøj:
Bidetang
Metal lineal eller lign. fast, lige stang
Fladtang (bruges ofte til smykkefremstilling), rundtang kan også bruges

1:
Først måler du op hvor stor din trådkurv skal være. Du kan med fordel bruge ternet papir til at tegne en skabelon på, især hvis du bruger net med firkantede huller. Det er lidt mere besværligt med hønsenet med sekskantede huller, men ikke umuligt. Ved at have en skabelon kan du let tælle hvor mange tern der skal være i længden i forhold til i bredden af kurven.

2:
Nu klipper du med bidetangen trådnettet op efter din skabelon. Hvis du gerne vil have plads til en A4 mappe i kurven, skal man lige måle efter at den nu også kan være der inden du begynder at klippe i trådnettet.
Lad enderne i den ene side af siderne være "åbne" mens de i den anden side klippes helt tæt til en skille-tråd. Sørg for at de åbne ender er i den samme side af kurvens sider hele vejen rundt, så du ikke står med to åbne ender i et hjørne og to lukkede ender i det anden hjørne. Eller lad enderne på trådkurvens korte sider være åbne og på de lange sider være lukkede.
Du kan også lade enderne i toppen være åbne, da du så kan lave en løbegang hele vejen rundt, som ka pyntes med en fin snor eller bånd.

3:
Bøj siderne op. Her skal du bruge linealen, så du har noget fast og lige at bøje kanten på. Så bliver bukket helt lige og det er nemmere at styre end at skulle tage hver lille træd enkeltvis.

4:
Når siderne på trædkurven er bøjet op, sættes de sammen, ved at du bruger fladtangen. Lad være med at stramme til før du har bøjet alle de løse ender, så du er sikker på at siderne sidder lige på hinanden.
Hvis du har ladet enderne i toppen være åbne bøjes de rundt til små øskner.

5:
Så er wire kurven faktisk helt færdig. Har du lavet øskner i toppen, kan du trække et bånd hele vejen rundt.
Hos Four Corners har hun sat små skilte på kurvene med snor.

Vil du se flere billeder og læse vejledningen fra Four Corners Design til at lave en wire kurv, kan det findes her.