DIY Fredag: Syæske i tekande

På loppemarkeder er en af de ting, jeg altid finder, tekander. Der er altid nogle rigtigt fine tekander, som jeg helt vildt gerne vil have med hjem.
Jeg har bare ikke nogen ide om, hvad jeg skal bruge dem til, når nu jeg i forvejen har mindst 4 tekander i skabet.

Nu har jeg fundet en ide til, hvad man kunne bruge sådan en fin tekande til - nemlig til sytilbehør.

Ideen og billedet kommer fra bloggen Sadie Seasongoods.

I låget på tekanden laver du en nålepude, og så kan du gemme fingerbøl, ruller med tråd, en lille saks, synål og andre småting, der er gode at have ved hånden til syning, nede i kanden.

Tekanden vil sørge for, at du har et bestemt sted at samle sytingene, samtidig med at de bliver gemt væk på smukkeste vis.

Det er også meget rart, at nålepuden er med en fast bund. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har rodet rundt i min syæske og så stukket mig på nåle, der er gået hele vejen igennem nålepuden.

Du tænker måske, det ikke er smart, at nålepuden er i låget, for så er det ret svært at komme til nålene, også selvom du tager låget af og lægger det ved siden af kanden, vil nålene jo bare stikke ud til siden, og låget vil trille rundt.
Du vender bare låget helt om og sætter det tilbage på kanden. Vupti så vender nålepuden opad, og den er helt stabil.

Udover tekanden skal du bruge stof, pladevat/fyld og et stykke pap samt en limpistol/superlim til nålepuden.

Du kan hos Sadie Seasongoods finde en rigtig god vejledning (på engelsk) til, hvordan du laver en tekande om til en syæske med nålepude.