DIY Fredag: Skobakke med sten

Det burde ikke være sæson for en bakke til støvler, men som vejret har været den sidste uges tid, er det vel egentlig meget passende, at DIY Fredag i denne uge er en guide til, hvordan du laver en bakke med sten til at stille våde og beskidte sko og støvler på.
Den kan også bruges som en alternativ bademåtte - så skal den bare have skidsikre dubber under bunden, så den står fast, når man står på den.

Der findes et utal af forskellige guides til, hvordan man laver DIY skobakker. Den, jeg har valgt at følge, er fra Apartment Therapy, og er en af de mest ligetil, jeg har fundet.
Her skal du ikke til at lave en ramme af trælister, eller bruge fugemasse til at sætte stenene fast med.

De sten, der lægges i bakken, kan du nemt samle ved stranden. De skal selvfølgelig vaskes inden brug i bakken. Giv dem evt. noget voks, så de får en mere skinnende overflade. De kan også sagtens bruges, som de er.
Skal det være ekstra fint, kan du købe dekorationssten. Jeg har fundet ud af, at Biltema har nogle ret billige. Her kan du få 1 kg dekorationssten til 19,90, men skal det være polerede sten koster de 59,90 for 1 kg.
Du kan både bruge store og små sten, eller måske en blanding af begge. Det er en smagssag.

Skal det være den helt nemme løsning, undlader du at lime stenene fast på bakken. Men det er lidt mere sikkert, hvis du limer stenene fast - hvis man ikke er helt forsigt, når man stiller de våde sko på bakken, kan stenene godt skride rundt. Når stenene er limet fast, er det også nemmere at gøre skobakken ren.
Sørg for at bruge en lim der kan holde til at blive våd, eks. en plastlim som er beregnet til både plast og sten og mister ikke klæbeevne af at blive våd.
Når bakke og sten er blevet snasket ind i mudder og snavs, er det let lige at skylle det samlet under bruseren.

 

Materialer
Plast bakke (eks. Fungera fra IKEA)
Sten
Plastlim

Sådan laver du en skobakke med sten til våde sko og støvler

1.
Læg stenene ud på bakken, så du kan se, hvor man du skal bruge. De må godt ligge lidt tæt; der skal ikke være store mellemrum mellem stenene, hellere lidt overlap.

Sten Paa Bakken

2.
Fjern stenene igen og lim dem fast på bakken.
Lad limen tørre helt. Der står på limen, hvor længe det tage for at hærde.

3.
Stil dine beskidte og våde sko på bakken frem for på gulvet i entreen.

Diy Skobakke

Du kan finde det originale blogindlæg med skobakken hos Apartment Therapy her.