DIY Fredag: Metalkurv med uldflet

Kurve i metalnet er både pæne og rigtig smarte.
Jeg har selv en fra Søstrene Grene, som jeg bruger både til vasketøj og til opbevaring.

Men de kan også være lidt kedelige, så da jeg så Fall for DIY's fine ide med at flette filt ind mellem metallet, var jeg helt solgt.
Det gør kurven meget mere personlig, og så kan jeg godt lide samspillet mellem det glatte metal og det bløde uld.

Diy Kurv I Metal Med Uld

Lige for tiden kan du let finde en metalkurv på udsalg.
Det kan bl.a. være INGVAR kurven fra Jysk, som er i stål med grå lakering. Den er nedsat til 50,-
Menu har lavet en Wire kurv i messing, som for øjeblikket er på udsalg hos Bahne til 300,-
Sinnerup har i deres eget brand CRÉTON MAISON en metalkurv i kobber, som findes i tre størrelser. Udsalgspriserne ligger på 109,97 for den lille, 164,97 for den mellemste og 219,45 for den store.
De har ikke alle kvadratiske huller mellem metalstængerne, men jeg tænker, at det bare vil give et fint mønster til uld-fletten.

Du skal have fat i noget uld beregnet til filtning, som helst ikke skal være en stor klump, men mere som et meget tykt garn. Det vil gøre det meget lettere at flette med, så du ikke skal stå og nærmest spinde garnet selv.
Jeg har fundet noget australsk merinould hos Filtestedet, som ser ud til at være ret godt til dette formål. Det findes i mange forskellige farver.
Det koster 20,- pr. 50 gram eller 175,- for 500 gram. Desværre skriver Francesca fra Fall for DIY ikke, hvor meget uld hun har brugt, men jeg tror, 200 gram er nogenlunde passende, for at nå et godt stykke op på kurven.

Metalkurv med uldflet

Materialer
Kurv i metalnet
Uld til filtning

Materialer Metalkurv Med Uld

 

1.
Start med at rive en meter uld af dit bundt. Lad være med at klippe det over, da det er lettere at skjule enden, hvis det er blevet revet over.
Er ulden meget tyk, kan du dele dit stykke i to.

Riv Ulden

 

2.
Begynd at væve ulden ind mellem metalstængerne.
Det kan være, du skal gennem det samme rum to gange for at få det fyldt helt ud med uld.
Lad enden af ulden stikke ud, så du kan gemmen den ind mellem det andet flettede uld, når du er kommet et stykke op på kurven.

Stat Vaevningen

 

3.
Når dit uld er ved at være brugt, tager du et nyt meterlangt stykke og lægger sammen med det stykke, du er igang med at væve med, og væv videre. Du skal ikke tænke på at skjule enderne med det samme. Det er meget lettere at ordre dem, når du har fået flettet et stykke med det nye stykke uld.

Lad Ender Stikke Ud Ved Ny Uld

 

4.
Enderne på uldstykkerne gemmes ind mellem det vævede uld. Da ulden er revet over, er enderne lange men tynde, så de kan nemt gemmes inde i vævningen.

Gem Ender

 

5.
Fortsæt et stykke op ad kurven, til du synes, du har dækket nok med uld.

6.
Slut af med at gemme enden af filten i det andet uldflet. Du skal ikke binde knude, men du kan evt. væve enden den modsatte vej, for at hæfte enden.

Diy Metalkurv Med Uld Veavning 

 

Her kan  du finde det originale blogindlæg fra Fall for DIY, hvor billederne også kommer fra.