DIY Fredag: Kreative youtube kanaler

Jeg laver hver fredag en skriftlig beskrivelse af er DIY projekt, selvfølgelig med billeder til.
Nogle gange kunne det dog være rart med en video af, hvad der er, man skal gøre.

Jeg er på ingen måde ferm nok med et videokamera til at begive mig ud i sådanne videoer, men det er der heldigvis andre, som er.

Denne DIY fredag er derfor ikke en traditionel vejledning til at lave en ting, men et lille udpluk af nogle af de fine Youtube kanaler, som laver videoer med gør-det-selv og DIY projekter.

Mange af DIY Youtube kanalerne er lavet af meget unge piger, men jeg har forsøgt at finde nogle, som er mere professionelle og mindre farverige, hvor der laves ting, som jeg godt kunne finde på at skrive om til en anden DIY Fredag.

Dronningen af DIY og house keeping Martha Stewart har en supergod Youtube kanal, hvor du kan finde videoer, som viser alt lige fra klip fra hendes tv-shows, opskrifter, indretningstips og DIY projekter. Lær bla. at temperere chokolade, beklæde en skammel med stof eller at male på vaser.
De er selvfølgelig på engelsk, men er meget nemme at følge, og så er det hele jo også smadder pænt at kigge på. Der bliver ikke sparet på noget her.
Der kommer ofte nye videoer på kanalen, så man finder hurtigt noget at lave som passer til årstiden eller et generelt DIY projekt, på denne side.

Den amerikanske udgave af Panduro Hobby, Michaels, er også hoppet med på video-bølgen med en Youtube kanal. De har videoer indenfor kategorier som bagning, maleri, garn/strik og Make Market, som er klassiske gør-det-selv projekter med forskellige materialer som kork eller tavlelak.
Det er lidt sporadisk, hvor tit der kommer nyt, men det, de har på siden, er rigtig godt og selvfølgelig lavet af ting, man kan købe i deres butikker.

En anden af de store amerikanske hobby kæder Hobby Lobby er også på Youtube.
De har lavet videoer, som kommer omkring syning, borddækning, maleri, smykker og meget meget mere. Det er til tider meget amerikansk, men ind i mellem er der et guldkorn af en video bla. med coasters med korssting (for begyndere), laver bånd til tittekanter eller hvordan man knytter et venindearmbånd.
Der kommer et par nye videoer på siden om måneden, og der er ofte nogle som passer til årstiden og forskellige højtider.

Vi kender alle Søstrene Grene, men vidste du, at de også har en Youtube kanal? Der bliver ikke sagt noget i deres videoer, de viser bare, hvordan man laver forskellige ting som konfetti balloner eller en billedramme af sugerør, med den velkendte klassiske musik de også spiller i butikkerne som underlægning.
De har ikke kun DIY videoer, men også nogle med madlaving og tips til maling/tegning.
En meget gennemført Youtube kanal, som går fint i tråd med hele virksomhedens koncept, og de lægger nye videoer på jævnligt.

Creativebug er lidt en snyde Youtube kanal, da de for det meste bare har små intro-videoer til ting, man kan lære at lave, men man skal omkring deres hjemmeside, for at få den fulde video, som man skal have et betalt abonnement for at se.
Jeg nævner dem, fordi de laver nogle virkelig gode videoer, som forklarer i dybden, hvordan du laver en ting. Det kan være lige fra at sy en sommerkjole, strikke et bestemt mønster, lave et læder armbånd eller noget andet kreativt. Nogle af deres videoer er gratis, så du kan bla. lære at sy en dekorativ vimpel i filt eller knytte en abehånd-knude til en halskæde.
De gratis videoer laves ofte i samarbejde med Michaels, som er omtalt tidligere i dette blogindlæg.