Mange synes måske ikke, at kinderæg er rigtige påskeæg. Men hvis man laver dem selv, er det lidt noget andet.
Og når man laver dem selv, behøver der jo ikke komme et lille stykke plastik-legetøj indeni - de kan eks. fyldes med andet slik eller være uden "overraskelse".
Jeg synes, at Kinderæg smager vildt godt, så jeg kunne godt finde på at give mig i kast med at lave dem selv.
Hos Popsugar har jeg fundet en lille video, som viser, hvordan du selv kan lave Kinderæg. Det ser faktisk ret nemt ud.
Vil du hellere have vejledningen i billedform, kan du kigge forbi Viva Veltoro, som har lavet nogle ret store kinderæg, med masser af slik gemt indeni.
Du skal have fat i en chokoladeform til æg, for at det bliver et (næsten) rigtigt Kinderæg.
Jeg har fundet ud af, at du hos Kunst og Køkkentøj kan købe glatte chokoladeforme til æg i mange forskellige størrelser. De har forme til æg som måler fra 3,6 x 2,6 cm og helt op til 20 x 14,5 cm.
Hos Det søde liv har jeg fundet en chokoladeform til æg med ujævn overflade, så æggene kommer til at være som de klassiske chokoladepåskeæg. Disse æg måler 5,7 x 4,1 cm.
Det behøver jo som sådan ikke være æg, du laver. Du kan jo bruge en hvilken som helst anden chokoladeform.
Hvis du vil gemme en lille overraskelse indeni, er æg dog en optimal form - bare den er stor nok.
Af ingredienser skal du bruge mørk og hvid chokolade - intet andet.
I videoen angives ingen mål på hvor meget chokolade, der skal bruges. Det kommer nemlig an på, hvor stor din form er, og hvor mange æg du skal lave.
I videon tempererer de ikke chokoladen.
Men vil du have dine æg til at være skinnende blanke og have det rigtige knæk, når de brækkes over, bør du temperere din chokolade. Det gælder både for den mørke og den hvide chokolade.
Hos Bagetid kan du læse en rigtig god vejledning til, hvordan du tempererer chokolade.
Jeg kan ret godt lide måden, de samler æggene på i videoen fra Popsugar. Det kommer til at give pænere kanter, end hvis du bruger sprøjtepose som i billedbeskrivelsen fra Viva Veltoro.
God fornøjelse med de hjemmelavede Kinderæg.