DIY Fredag: Hæng plakater op uden rammer

Jeg sælger en hel del plakater i webshoppen. Det er plakater af alle størrelser, fra de små postkort til de store 50x70 plakater. Det er meget få, af de plakater jeg har i sortiment, som er med ramme.
Det skyldes både at det er ret besværligt at sende glasrammer, uden at de går i stykker under fragten (de fleste har vel set GLS videoen, og vil derfor ikke undre sig over, at glas ikke klarer en tur med posten).
En anden grund er, at jeg synes, folk selv skal have lov til at sætte et personligt præg på deres plakater. Og det kan man ret nemt gøre gennem ophængningen.

DIY Fredag er derfor i denne uge ideer til, hvordan du kan indramme dine plakater.
Man kan selvfølgelig tage en tur i IKEA og købe Ribba rammer til plakaterne - har selv en del af den type rammer hængende.
Men skal det være lidt mere personligt og unikt, får du her forskellige måder at hænge plakater op uden brug af rammer.


Maskingtape til plakatophæng.
Maskingtape aka washitape aka malertaper, ja kært barn har mange navne. Og det er da også et fantastisk produkt.
Til ophængning er det rigtig godt, da det ikke efterlader mærker på vægge eller plakater.
Det findes i et væld af farver og mønstre, så det er bare med at vælge en tape, som passer til plakaten, eller måske er en fin kontrast hertil.
Jeg har fundet lidt forskellige billeder, som kan bruges til inspiration til ophængningen (ses herunder og øverst på siden).
Det behøver nemlig ikke bare være fire stykker tape i hjørnerne. Det kan gøres meget mere kreativt, og nærmest danne en ramme rundt om plakaterne - enten som ramme om en enkelt plakat eller rundt om flere på én gang og dermed give en større sammenhæng.

Tape Rammer

 

Buksebøjler til plakater.
Du kan bruge en buksebøjle til at hænge en plakat op. En buksebøjle er den type bøjle, der har et træstykke, som kan åbnes og lukkes, ved at man "knækker" bøjlehovedet. Eller har to små klemmer i hver side af en helt lige tværstang.
Sæt plakaten fast på bøjlen og hæng den op på væggen.

Plakater Paa Bukseboejler

 

Hæng plakater på en snor.
Hæng en snor op på væggen og hæng dine plakater herpå med klemmer eller clips.
Du kan gøre det helt stringent med en lige snor og præcis afstand mellem plakaterne, eller du kan gå over i den anden grøft og hænge plakaterne hulter til bulter på en slap snor. Samme ophæng med to meget forskellige udtryk.
Brug enten almindelige klemmer i træ (som evt. kan pyntes med maskingtape), farverige klemmer eller metalklemmer (House Doctor laver nogle rigtigt fine i forskellige størrelser og udfromninger. Kan bl.a. købes her). Du kan også bruge papirclips, de små kan bare ikke så godt holde vægten af en stor plakat.

Plakater Paa Snor

Du bestemmer selv, om du vil hænge din snor vandret eller lodret. Lodret er bedst til små postkort og billeder, da de kun kan blive sat fast med en enkelt klemme.

Lodret Ophaeng Paa Snor

Klemmerne kan også bruges uden en snor. Så skal klemmerne bare sættes fast på væggen, evt. med en tegnestift limet fast på bagsiden.

Clips Ophaeng Plakat


God fornøjelse med ophæng af plakater.

Billeder fra: DesignspongeAt Home in LoveBloomingvilleBy FrydThe Pretty BlogKraftyDesign Etsy sidenDekoPoppytalk