DIY Fredag: Geometrisk bogmærke med hulmønster

Jeg er ret glad for bøger. Det har du nok fundet ud af, hvis du følger mig på Instagram, hvor jeg en gang imellem viser billeder af nyindkøbte bøger, og bøger jeg er igang med at læse.
Og som en forlængelse af min kærlighed til bøger, er jeg også ret glad for bogmærker. Det er der med at lave æselører i bøger, er jeg ikke den store tilhænger af!

Det kan dog være svært at finde en pænt bogmærke, som ikke er alt for tykt. Og man kan aldrig få for mange bogmærker, for de har det med at blive væk.

Så hvorfor ikke lave et bogmærke selv?

Denne DIY Fredag giver dig vejledningen til, hvordan du laver et geometrisk bogmærke med hulmønster.

Jeg har brugt hyldepapir med marmor-effekt, men det er selvfølgelig helt op til dig selv, hvilket mønster eller farve det selvklæbende papir skal have.
Du kan også lave bogmærket uden hyldepapir på kartonet, men de ekstra to lag er med til at stive det lidt mere.

Materialer:
Karton
Hyldepapir
Blyant/kuglepen
Lineal
Hobbykniv eller skalpel
Skæreunderlag
Papir
Evt. viskelæder

Materialer Geometrisk Bogmaerke

 

Sådan laver du et bogmærke med geometriske udskæringer

1.
Start med at tegne nogle test-figurer på et stykke papir. Det giver dig lidt en fornemmelse for, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør.
Jeg bukkede papiret, så jeg havde en nogenlunde størrelse at holde mig til. På den måde ville bogmærket ikke blive for skævt eller stort.
Prøv at lave nogle lige linier mellem figurerne inde i bogmærket, det giver retningslinier og et lidt mere harmonisk udtryk.
Jeg har holdt mig til kun at lave tre- og firkanter, for at gøre det så enkelt som muligt.

Test Papir

 

2.
Klæb hyldepapir på begge sider af dit karton.
Det behøver ikke være helt lige kanter, da du jo skal skære en geomtriske figur ud af det. Men sørg for at det selvklæbende papir er næsten lige stort på begge sider af kartonet.

Hyldepapir Paa Karton

 

3.
Brug en blyant og lineal til at tegne din geometriske figur på hyldepapiret.
Ved at bruge blyant, kan du altid viske ud, hvis du ikke er helt tilfreds - især "hullerne" indeni gav mig lidt udfordringer.

Tegn Bogmaerket Op

 

4.
Skær figuren ud.
Skær derefter hullerne indeni bogmærket.
Hvis nogle af hjørnerne på hullerne ikke helt vil slippe, skal du ikke begynde at hive i dem, men skær lidt efter med hobbykniven. Hvis du hiver, kan du lave flossede hjørner eller endnu værre hive hele hylepapiret af (taler af erfaring).

Skaer Bogmaerket Ud

 

5.
Brug viskelæderet til at fjerne de sidste streger, der er tilbage.
Dit bogmærke er nu klar til brug.

Lav Selv Geometrisk Bogmaerke

Bogen er Alt det lys vi ikke ser af Anthony Doerr, som jeg fandt til 6,- i en genbrugsbutik, men endnu ikke har fået læst.