DIY Fredag: Adventskranse, som ikke rigtigt er kranse

Som lovet er dagens DIY Fredag indlæg, om adventskranse man selv kan lave.

Det er ikke et nyt emne her på bloggen. Der er blevet skrevet om både DIY adventskranse og adventskranse af lysestager, og det er ideer, som stadig kan bruges, selvom de har nogle år på bagen. De tiligere indlæg kan findes her, her og her.

De adventskrans jeg har fundet til dagens indlæg, er nogle meget fine adventskranse, og de behøver slet ikke lange beskrivelser, da de alle er meget lige til at lave. Men også smadder fine!

Det er måske at strække den at kalde dem adventsKRANSE, for ingen af dem er en krans, men bare fire lys som er samlet.

Nederst i indlægget kan du finde ideer til at lave tal, du kan sætte på din adventskrans, som også kan bruges, hvis du bruger en lysestage til fire lys som adventskrans, som jeg bl.a. skrev om her på bloggen i onsdags.

Simple DIY adventskranse, som ikke rigtigt er kranse.

Hos den islandske blogger Ólöf Jakobína har jeg fundet en meget enkelt ide, med at bruge fire vinflasker til de fire lys i adventskransen. Og det er så det hele. Ikke noget ekstra pynt med glimmer, nisser eller andet julet.
Jeg synes, det er så fint og enkelt med de fire flasker, og ved at bruge fire forskellige flasker med forskellige grønne nuancer og forskellige former, er der faktisk rigeligt med dekoration.
Hvis du synes, det skal pyntes lidt mere, kan du jo skrive tal uden på flaskerne eller stille dem på et fad pyntet med kogler, kunstig sne eller lignende.

Adventskrans Vinflasker

 

Ólöf Jakobína har også lavet en rigtig fin adventskrans, ved at sætte fire lys i fire forskellige hvide kopper/små skåle og samlet dem på en hvid tallerken. Hun har så kommet pebernødder, røde bær, nødder og andre julede småting ned omkring lysene i kopperne.
Jeg tror lysene er sat fast med en klump ler i bunden af kopperne, som jo bliver skjult under pynten.
En tur i genbrugsbutikken efter kopper og så omkring Netto efter pynt, og adventskransen er klaret.

Adventskrans I Kopper

 

Den norske blogger Pantone Jane har strikket betræk til tomme syltetøjsglas i forskellige størrelser. Kom bloklys i glassene og wupti, så har du en anderledes adventskrans.
På to af glassene er der hængt manillamærker med numre på, mens de to andre har numre broderet på betrækket.
Strikken er et langt stykke glatstrik, hvis bredde er tilpasset glasset højde, som syes sammen på bagsiden rundt om syltetøjsglasset.
Pantone Jane har brugt lyngfarvet garn til alle sine betræk, men man kan jo sagtens vælge en mere julet farve, eller forskellige farver garn, hvis det skal være mere livligt. Jeg synes nu, det er en rigtig pæn og enkel adventskrans, som den er hos Jane.

Adventskrans Glas Med Strik

 

En anden norsk bloggen, som har lavet en rigtig kreativ, men simpel, adventskrans, er Silje Vaniljeis.
Hendes adventskrans består af fire forskellige beholdere - konservesdåser og keramikkrus/vaser, med hvert sit lys og fyldt med grankogler. Der er sat tal i metal og glimmer fast rundt om dåserne.
Jeg synes, der er en fin kontrast mellem konservesdåsernes metaloverflade og keramikvaserne, som har en overflade, der ligner strik.
En fin detalje er at lysene ikke er sat ned i midten af dåserne, men lidt ude til siden, hvilket giver dynamik, og mere pladst til større kogler.

Adventskrans Af Daaser

 

Den sidste adventskrans, som ikke rigtigt er en krans, er fra Femina, hvor de har fået forskellige boligstylister til at lave adventskranse. Jeg er ret vild med den meget simple udgave fra interiørstylist og indretningsarkitekt Sidsel Zachariassen.
Hun har stillet fire, hvide bloklys med forskellige former og overflader på et par fliser sammen med nogle grankogler og julekugler i douche nuancer.
Det er nu mest ideen med de fire forskellige bloklys, jeg er vild med. Hvad man stiller dem på og sammen med, kan man jo helt selv bestemme, alt efter hvor julet det skal være.

Adventskrans Med Forskellige Lys

 

Og som lovet skal I også have inspiration til, hvordan I selv kan lave numre til at sætte på adventskransene.

Hos BoligLiv har jeg fundet ideen med at skrive tallene med glimmerlim. Man skal bare lige huske at være opmærksom på, at glimmeret kan være brandfarligt, så hold øje med lysene, når de brænder ned omkring tallene.

Glimmerlim Numre

 

Tallene kan markedes med små trækugler på ståltråd eller sølv-sytråd sammen med "krystaller", som så bindes rundt om lyset eller lysestagen. Det passer jo perfekt til den nordiske indretningsstil. Ideen er fra den tyske blog Sinnen Rausch.

Advent Tal Med Kugler

 

Du kan også sagtens markere tallene på dine lys med maskingtape. Det kan være neutralt, ensfarvet tape, eller, som på billedet fra bloggen Le Petite Cuisine, kan du bruge tape med julemønster.
Igen skal du være opmærksom på, at der ikke går ild i tapen, når lysene brænder ned.

Advent Tal Med Maskingtape

 

Helt simpelt er det at skrive tallene på manillamærker, som så bindes rundt om lysene.
Du kan også lave små plader af selvhærdende ler eller saltdej, som tallene kan skrives på eller presses ned i. Husk bare at lave et lille hul i pladerne inden de tørrer, så er de meget nemmere at hænge op med en snor.
Du kan lave dine plader i en hvilken som helst form, men jo flere kanter de har, jo større er risikoen for at de knækker i hjørnerne - hjerter og cirkler er altså mere holdbare end spidse stjerner. De små stjerne fra Cathrine Aarslund er så tykke at de nok ikke knækker så nemt (billedet ses øverst her på siden).

Manilla Tal Markeringer

 

Min favorit er at bruge tal lavet af peberkagedej (eller brunkage eller lignende hård, brun julesmåkagedej).
Brug udstiksforme formet som tal, eller lav andre (jule-)figurer og skriv tallet på med royal icing. Almindlig glasur kan også bruges, det hærder bare ikke så godt som royal icing. Der findes mange forskellige opskrifter, så lav en hurtig søgning på nettet og find en du kan lide - det gælder både kager og icing.
Billederne af kage-tal kommer fra bloggen Fraeulein Klein.

Cookie Tal