Design i Smilets by - Liseborg.dk

Da jeg for snart 10 år siden flyttede til Århus forelskede jeg mig hovedkuls i byen, og den følelse har ikke ændret sig meget siden. Byen har alt hvad jeg har brug for og er samtidig rolig og imødekommende.... ligesom folkene som bor her. Når det kommer til design og indretningen synes jeg heller ikke at Århus halter bagefter. Og eftersom Århus er vores begges hjem, tænkte vi, at den også skulle med i vores Storby tema. Selvom Århus måske ikke er helt så stor som de andre byer vi nævner, har den rigeligt at byde på.

Når det kommer til kunst kan man ikke komme uden om ARoS. Men hvis man vil se mindre kommerciel kunst kan det være værd at besøge Kunsthal aarhus, som ligger lige på den anden side af Domhuset. Her er skiftende udstillinger og ofte også arrangementer og koncerter. Det er også her Det Jyske Kunstakademi holder deres afslutningens udstillinger, hvilket altid er spændende at se.

Hvis man skal bruge en værtindegave eller selv mangler noget pynt til hjemmet har Århus et bredt udvalg af designbutikker. Nogle af mine favoritter er 1+1 textil i Grønnegade, Designertorvet ved Åen, Designerzoo i Badstuegade, Decorate i Jægergårdsgade og Norsgade og Evigglad i Klostergade. Der er selvfølgelig masser af andre designbutikker i Århus, som jeg ikke lige har nævnt, men skriv gerne din favorit i kommentarfeltet!

Jeg må endelig ikke glemme at nævne Lynfabrikken som er butik, kaffebar, kontorhotel, udstillingsrum, foredragssted og meget meget mere. Kig forbi og bliv inspireret!

Århus har også Dansk Plakatmuseum, som ligger i Den Gamle By. Her kan man se gamle og nye plakater og de har også en fin butik, så man kan tage lidt af stemningen med hjem.