Dalgona-deluxe
Vi har opgraderet den traditionelle opskrift, så du nu kan opnå en fortryllende, cremet, velsmagende og stærkt vanedannende udgave af den populære is-kaffe - dalgona kaffen.
Dalgona-kaffen er grundlæggende en pisket kaffeskum som røres sammen med et glas iskold mælk med isterninger. På den måde opnår man en mere cremet udgave af den klassiske is-kaffe.
Hemmeligheden i denne opskrift ligger i en sød og lækker karamel sirup fra Spice By Spice, nemlig Butterscotch & Brandy.
Denne dessert sauce smager fantastisk og fungerer ikke kun som sødme i desserter og kaffe men tilfører også den lækre smag af butterscotch og Brandy.
Opskriften er super nem og tager kun 3 minutter at lave.
Det skal du bruge
Det skal du bruge til din Dalgona-deluxe (2 glas):
-
2-3 tsk. instant kaffe
-
2-3 tsk. kogende vand
-
Mælk (kan sagtens laves på havre-, soja eller anden type plantemælk - prøv dig evt. frem)
-
Isterninger
Sådan gør du:
-
Sæt vand over til kog
-
Fyld instantkaffe og Butterscotch & Brandy i en lille skål
-
Når vandet har kogt fyldes det i skålen
-
Pisk ingredienserne sammen med en elpisker til det danner en lettere fast skum
-
Fyld isterninger og mælk i glassene (der skal være plads til 3-4 cm Dalgona-skum på toppen)
-
Kom skummen på toppen (drys evt. med lidt kakao på toppen)
Rør skummen sammen med mælken og nyd din Dalgona-deluxe 🥤