Anderledes Amsterdam - Liseborg.dk

Skulle turen dette efterår gå til Amsterdam på en shoppe- og hyggetur er her lidt steder du kan holde øje med:

1. Mendo, Berenstraat 11

Mendo er en super lækker forretning med masser af bøger, man bare bliver nødt til at købe. HVem vil ikke gerne have mere inspiration og se hvordan andre har lavet deres hjem lækkert, så man kan kopiere de gode idéer?

2. Wonderwood, Rusland 3

Spcialister i finér og især fra tiden 1940'ern til og med 60'erne. Det er lidt sjovt at finde forretninger som er så specialiserede og samtidigt har et stort udvalg.

Vær opmærksom på de lidt begrænsede åbningstider.

3. Anno, Westerstraat 35-37

Et pragtfuldt stede med masser af moderne og sjovt design. Jeg er personligt ret vild med deres "alt-i-en-stol". Måske er den lidt mere et showpiece end den er praktisk i hjememt, men jeg er vild med idéen.

4. Vintage Home, Daniel Stalpertstraat 97

Går du efter det skæve og anderledes design, så er dette sted måske noget for dig. Hvem står ikke lige og mangler en gulvlampe udformet som en palme? Ok, selv om du ikke netop søger en sådan lampe, så er forretningen stadig meget inspirerende og de giver gerne bud på en anderledes sammensætning af design.

5. De Fietsfabiek, Aambeeldstraat 10f

Man kan ikke sige Amsterdam uden at nævne cykler. Tag et kig og overvej om det kunne være noget for dig. Holland er skønt at køre i uden en masse bakker og det kunne måske give dig lyst til at komme tilbage til næste sommer på cykelferie?

6. droog, Staalstraat 7b

En virksomhed, der udover forretningen også involverer sig i forskellige projekter og kulturelle sammenhænge. De har forretning i Amsterdam, New York og Las Vegas. Så passser det ikke lige med Amsterdam, kan du roligt opsøge dem én i af de andre byer.
Butikken skulle bestemt nævnes, men det har ikke været muligt at få tilladelse til at vise billeder af produkter eller butik.